Quantcast

Παραμένει μεγάλη η συγκέντρωση κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Αττική - Τριψήφιοι αριθμοί σε Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα

Παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα το φορτίο των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα και με την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Μεγάλη παραμένει η συγκέντρωση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική, ενώ τριψήφιους αριθμούς καταγράφουν Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η Βάνα Παπαευαγγέλου στην συμπρωτεύουσα την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν 673 νέα περιστατικά. Ενώ, στην Αττική ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 582. Επίσης, τριψήφιος είναι ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκαν σε Λάρισα (105), Μαγνησία (108) και Πέλλα 107.

Όπως είπε η κα. Παπαευγγέλου 4.000 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα σε απλές κλίνες covid, ενώ σε 519 ανέρχονται οι διασωληνμωμένοι έπειτα από επιπλοκές του ιού. Επιπλέον, παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με 582 και 673 κρούσματα αντίστοιχα, ενώ τριψήφιο αριθμό εμφανίζουν η Λάρισα, 105, η Μαγνησία, 108 και η Πέλλα, 107.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», επανέλαβε ακόμα μια φορά η Βάνα Παπαευαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η κούραση των περιορισμών υπερτερεί», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, διαπιστώνοντας χαλάρωση στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων. «Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε εάν κάποιος στο περιβάλλον μας υπήρξε ασυμπτωματικός ή νόσησε ελαφρά», τόνισε και συνέχισε: «Κανείς δεν είναι άτρωτος, έχουμε πραγματικά πόλεμο. Και εάν υπήρχαν πραγματικές σφαίρες, κανένας δεν θα χαλάρωνε».

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε, επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, ώστε να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς, οι οποίοι ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

Μαγιορκίνης: «Ο ιός πέρασε από τους 20αρηδες και τους 30αρηδες στις μεγαλύτερες γενιές»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε αρχικά στα διεθνή στοιχεία της πανδημίας, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε για ακόμα μια φορά πως επηρεάζονται όλες οι ηλικιακές ομάδες από τον ιό.

«Ο κορωνοϊός έχει σαν όχημα την δομή της ελληνικής οικογένειας», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, για να προσθέσει: «Ο ιός πέρασε από τους 20αρηδες και τους 30αρηδες στις μεγαλύτερες γενιές και συντηρείται εντός των νοικοκυριών. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας ώστε να περάσουμε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο στρατόπεδο των εμβολίων τόσο για εκείνο της Pfizer, όσο και για της Οξφόρδης την διανομή του οποίου έχει αναλάβει η AstraZeneca.