Μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα - Εκκενώθηκαν σπίτια σε Συχαινά και Βούντενη - ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στην περιοχή της Βούντενης, του δήμου Πατρέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με με τις πρώτες εκτιμήσεις έγιναν στάχτη περισσότερα από 100 στρέμματα, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, ενώ το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία της.

Για προληπτικούς λόγους έγινε εισήγηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για εκκένωση των πρώτων σπιτιών του οικισμού των Συχαινών μιας και το μέτωπο εκτείνεται σε περίπου 3 χιλιόμετρα.

Ακόμα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών και κοντά στο σχολείο έχουν συγκεντρωθεί πολλά αυτοκίνητα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να αδειάσει το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα πυροσβεστικά.

119744555 1714359848723317 6498843081074632223 n

Περιπολικά της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Η φωτιά λίγο  μετά τις 11.30 το βράδυ πέρασε κάτω από την κοιλαδογέφυρα ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην απειληθούν κατοικίες

Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω και του ανέμου.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μεταξύ Συχαινών και Βούντενης ενώ το ρεύμα της περιμετρικής από Πάτρα προς Ρίον παραμένει κλειστό

H φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, με τους ανέμους να κάνουν ήδη δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής. 

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου ανέφερε: «Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη... Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά».