Quantcast

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη - Δεκάδες συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί  μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό τη σύλληψη των χούλιγκανς για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο βόλει στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα και έχουν εκδοθεί πάνω από 60 εντάλματα σύλληψης. Στη δικογραφία αναφέρονται συνολικά 150 άτομα, τα οποία συμμετείχαν όλα στα επεισόδια και έχουν ταυτοποιηθεί είτε μέσω εργαστηριακών, είτε μέσω φυσικών και ηλεκτρονικών ερευνών

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας πυρήνας πέντε ατόμων φέρονται διοργανωτές των επεισοδίων, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στον φόνο Λυγγερίδη, καθώς φέρεται ως ο άνθρωπος που μετέφερε φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στο κλειστό του Ρέντη το επίμαχο βράδυ.

Επιπλέον, αρκετοί από τους συλληφθέντες θα κατηγορηθούν και για άλλα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων, για ληστείες και ποινικά αδικήματα του κοινού δικαίου, ενώ για περίπου 10 άτομα ερευνάται η συμμετοχή τους ακόμα και σε ομάδες της νύχτας.