Quantcast

Μεγάλη φωτιά στα Βατερά Λέσβου - Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Έχει κάψει σπίτια - Τραυματίστηκε πυροσβέστης -Νέες εικόνες

«Είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση, η άγρια φωτιά πλησιάζει τον οικισμό, ήδη έχει κάψει αρκετά σπίτια. Είναι ένας οικισμός κατ΄εξοχήν τουριστικός», είπε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης από το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή των Βατερών Λέσβου.

«Καίγεται το σπίτι μας, το μόνο σπίτι που έχουμε και έχουμε τρία παιδιά» λέει με απόγνωση στην κάμερα της ΕΡΤ1 κάτοικος της περιοχής. 

Οπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών μπήκε, περίπου στη μία το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: stonisi, lesvosnews