Quantcast

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Χανίων - Μήνυμα του 112 - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Χανιά με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενισχύουν, αυτήν την ώρα, τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση που βρίσκεται στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο Κρήτης στην περιοχή της Σούδας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί να οριοθετήσει τις φλόγες. Μεγάλος αντίπαλός της φαίνεται πως είναι ο άνεμος καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιάδες.

Στην περιοχή ήχησε το 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή.

To μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο  απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Λίγο πριν τις 9 το πρωί και εξαιτίας της γρήγορης επέκτασης της φωτιάς οι Αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Ναύσταθμου. Άνδρες της αστυνομίας μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής προχώρησαν στην άμεση εκκένωσή του.

Παράλληλα, εκκενώθηκε και το σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή ενώ ασθενείς από το Ναυτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χανίων.

Με πληροφορίες από cretapost, zarpanews