Quantcast

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά, πέντε τραυματίες σε νοσοκομεία - Άνοιξε αργά το βράδυ η Εθνική Οδός

Δύσκολή νύχτα για τους κατοίκους αλλά και για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που συνεχίζουν την τιτάνια μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Ζήρια.

Η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται από το απόγευμα, αφού πρώτα η πυρκαγιά κατέκαυσε μεγάλες εκτάσεις δάσους αλλά και πολλά σπίτια, αφού στην κυριολεξία μπήκε μέσα στους δρόμους της Ζήριας.

Η πολιτική προστασία με μήνυμα από το 112 ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών Άνω Ζήρια, Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς Αίγιο ενω προληπτικά απομακρύνθηκαν και περίπου 100 παιδιά κατασκήνωσης λίγο έξω από το Λαμπίρι. 

Επίσης στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση λουόμενων  που βρίσκονταν στην παραλία και σε beach bar  της περιοχής προκειμένου να φύγουν από εκεί με ασφάλεια.

Εντολή δόθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας,  νωρίς το απόγευμα, όπως και σε δυο ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλά σπίτια που κάηκαν στη Ζήρια στις Καμάρες και στο Λαμπίρι. Αστυνομικοί και άνδρες του Λιμενικού στα παράλια «χτενίζουν» την περιοχή για εγκλωβισμένους και μέχρι στιγμής οι αναφορές είναι αρνητικές. 

Απομάκρυνση κατοίκων με σκάφος του Λιμενικού και φέρι μποτ

Για την απομάκρυνση όσων κατοίκων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ηλικιωμένων κινητοποιήθηκε σκάφος του Λιμενικού στην παραλία του Λόγγου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr επιστρατεύτηκε και το φέρι μποτ Δημήτριος Σ. προκειμένου να μεταφέρει πολίτες που κινδυνεύουν απο παραλίες τις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Άνοιξε η Εθνική 

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε από την Τροχαία ότι ξαναδίνονται στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού, η κίνηση στα οποία είχε διακοπεί από το μεσημέρι.