Quantcast

Μιχαηλίδου στο «The 2Night Show»: Από τα 2.200 παιδιά που ήταν σε ιδρύματα, παραμένουν πλέον μόνο τα 1.450

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε στο «The 2Night Show» την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της, στα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και στα θέματα που αντιμετωπίζει, ως υφυπουργός, καθημερινά.

Γιατί γίνονται πιο εύκολα οι υιοθεσίες στην χώρα μας και ποια είναι η διαδικασία; Όπως τόνισε έχει απλοποιηθεί η διαδικασία και από τα 2.200 παιδιά πλέον μόνο τα 1.450 παραμένουν σε ιδρύματα. Κυρίως πρόκειται για παιδιά  των οποίων η οικογένειά τους έχει κριθεί ακατάλληλη να τα φροντίσει κυρίως λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ακόμα αναφέρθηκε στο https://paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και φυσικά και για τις υιοθεσίες.

Ερωτηθείσα γιατί δεν θεώρησε σωστό να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες τόνισε ότι το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, τα οποία είναι ήδη στιγματισμένα.

Ακόμα τόνισε ότι το όνειρό της, που επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα, είναι να μην ζει κανένα παιδί μέσα σε δομές.