Quantcast

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στο Αρκαλοχώρι - Τι δήλωσε ο Ευθ. Λέκκας

Δύο σεισμοί με διαφοράς μόλις 20 λεπτών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο γνωστός σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Εύθυμης Λέκκας για την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο Αρκαλοχώρι.

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας», επισημαίνει στο cretapost ο κ. Λέκκας και τονίζει «πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι καθυστερημένοι μετασεισμοί του 2021» ενώ διευκρινίζει πως «οι μετασεισμοί μπορεί να έχουν και διάρκεια 5 χρόνια γι’ αυτό και οι σημερινοί σεισμοί είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια».

Κεγκέρογλου: «Θυμηθήκαμε το 2021» – Εκκενώθηκαν τα σχολεία

Μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 2021 στο Αρκαλοχώρι θυμήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής μετά έντονη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή.

 «Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 «Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγη ώρα στο Αρκαλοχώρι

Δύο σεισμοί με διαφοράς μόλις 20 λεπτών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός έγινε δύο λεπτά πριν τις 9 το πρωί και είχε ένταση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο δεύτερος σεισμός έγινε στις 9.17 το πρωί και είχε ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

2

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια με τα παιδιά να περιμένουν στη αυλή και τους δασκάλους να βρίσκονται σε αναμονή για τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.