Quantcast

Μύκονος: Το απειλητικό SMS σε συνάδελφο του αρχαιολόγου και η σχέση του με τον ξυλοδαρμό στην Κηφισιά

Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στο «νησί των ανέμων». 

Εξελίξεις έρχονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού ενός αρχαιολόγου στην Κηφισιά μετά την καταγγελία για απειλές και σε 48χρονη συνάδελφό του. Την ίδια στιγμή ενισχύονται τόσο τα κλιμάκια ελέγχγων στη Μύκονο όσο και ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που θα βρίσκονται στο νησί ενόψει των καλοκαιρινών μηνών. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 48χρονη αρχαιολόγος δέχτηκε απειλητικό και υβριστικό μήνυμα στο κινητό της γραμμένο σε λατινικούς χαρακτήρες. Ο αποστολέας απείλησε την ίδια και την οικογένειά της σημειώνοντας πως «δεν θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά». Η αρχαιολόγος κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστου, για απειλή και εξύβριση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης με τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν εάν οι απειλές σχετίζονται με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου της στην Κηφισιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το απειλητικό SMS στάλθηκε από αριθμό χωρίς απόκρυψη με αποτέλεσμα η Αστυνομία να αναζητά τον κάτοχο της τηλεφωνικής σύνδεσης σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής στην οποία υπάγεται ο συγκεκριμένος αριθμός. 

Σημειώνεται ότι η 48χρονη αρχαιολόγος ασχολείται με θέματα αδειών κτιρίων στη Μύκονο.

Στο Τμήμα Εκβιαστών κατέθεσε την Τετάρτη και ο 52χρονος αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε στην Κηφισιά και ερευνούσε πολεοδομικές παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στο «νησί των ανέμων». Το θύμα ανέφερε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν είχε δεχτεί απειλές, αλλά εκτιμά πως η επίθεση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία του, χωρίς να φωτογραφίζει ή να στοχοποιεί κάποιον επιχειρηματία της Μυκόνου.

Η δικηγόρος του αρχαιολόγου τόνισε ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες. Επίσης, ανέφερε ότι η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στη Μύκονο

Την ίδια στιγμή, τέλος στο όργιο αυθαιρεσιών, τις πολεοδομικές παραβάσεις και την καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων επιχειρεί να βάλει η Πολιτεία στη Μύκονο. Με γνώμονα τα κέρδη εκατομμυρίων, κυκλώματα επιχειρηματιών προσπαθούν να επιβάλουν την ανομία και απειλούν όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά τους. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε, από την επόμενη εβδομάδα να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία και οι πολεοδομικοί έλεγχοι στο νησί των ανέμων.

Το επόμενο διάστημα, 100 αστυνομικοί θα φτάσουν στο νησί και θα ενισχύσουν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, για να πατάξουν κάθε φαινόμενο παραβατικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, σσύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μεικτό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υποδομών θα σαρώσουν το νησί, ώστε να εντοπίσουν τις οικοδομικές παραβάσεις.

Τέλος όπως σημειώνουν πηγές της αστυνομίας, αναγκαία κρίνεται και η παρουσία του Τμήματος Εκβιαστών, ώστε να αποτρέψουν εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς σε επιχειρηματίες.