Quantcast

Ναύπλιο: Λάβαρα της επανάστασης και ρητά των ηρώων του 1821 σε κεντρικά σημεία της πόλης

Τις ενέργειες προκειμένου στις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχίζει ο δήμος Ναυπλιέων υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. 

Με σημερινή της δήλωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος( Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη ανακοίνωσε τη συνεργασία του ΔΟΠΠΑΤ με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδας. Έτσι μετά από σχετικό αίτημα που απηύθυνε ο δήμος Ναυπλιέων προκειμένου να σταλούν λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης που βρίσκονται στο Μουσείο , η ανταπόκριση ήταν άμεση και καθ' όλα αποτελεσματική. Τα λάβαρα παρελήφθησαν ήδη και θα αποτυπωθούν σε αντίστοιχα λάβαρα , κατασκευασμένα από ύφασμα, που θα τοποθετηθούν στην Πλατεία Συντάγματος, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Αμαλίας. 

Την ίδια ώρα με στόχο να ευαισθητοποιήσει και τα μικρά παιδιά της πόλης για την Επανάσταση του 1821 και να μεταδώσει με κάθε τρόπο την ιστορία αλλά και τα μηνύματα αυτής σήμερα ο ΔΟΠΠΑΤ τοποθέτησε στην παιδική χαρά της Πλατείας Καποδίστρια, πινακίδες με ρητά και ρήσεις του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Ναυπλιέων.