Quantcast

Nέα μαρτυρία: «Η Τζωρτζίνα δεν ήθελε το τάμπλετ ούτε για 3 δευτερόλεπτα, έκλαιγε»

Πρώην εργαζομένη του κέντρου απασχόλησης, στο οποίο πήγαινε η Τζωρτζίνα μέχρι και 10 ημέρες πριν τον θάνατό της, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star ανατρέποντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το περιβόητο τάμπλετ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η εν λόγω γυναίκα, ήταν στο πλευρό της Τζωρτζίνας από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

«Το παιδί όταν πήγε στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης είχε εγκέφαλοπάθεια. Όμως, οι γονείς είχαν υποστηρίξει στους υπεύθυνους του κέντρου ότι το παιδί πάσχει και από νοητική υστέρηση. Στις δραστηριότητες που έκανε η Τζωρτζίνα καθημερινά δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, οι υπεύθυνοι είχαν αντιληφθεί ότι είναι ένα έξυπνο παιδί που χαμογελούσε και περνούσε καλά.

Η πρώην εργαζόμενη που παρακολουθούσε τη Τζωρτζίνα, όμως, δήλωσε πως το παιδί δεν ήθελε να ασχοληθεί ούτε 3 δευτερόλεπτα με το τάμπλετ. Όταν οι υπεύθυνοι της το έδιναν, εκείνη αντιδρούσε και έκλαιγε.

«Της βάλαμε Σεφερλή στο τάμπλετ γιατί μας είχε πει η μητέρα ότι της αρέσει. Το παιδί όμως έκλαιγε, δεν ήθελε. Τότε πήρα θέση εγώ και είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Ενημερώσαμε την κυρία Ρούλα και δεν ξαναχρησιμοποιήσαμε το ταμπλέτ, καθόλου».

Μάλιστα, η γυναίκα αποκάλυψε πως όταν ο Μάνος Δασκαλάκης είχε έρθει μια φορά στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για να δει την Τζωρτζίνα, εκείνη τον κοιτούσε σαν ερωτευμένη. «Δεν μπορώ να σας το περιγράψω πως κοίταγε η Τζωρτζίνα τον πατέρα της. Ήταν ένα απίστευτο βλέμμα, το οποίο δεν το είχε με τη μητέρα».

Επίσης ανέφερε πως όταν οι γονείς έγραψαν το παιδί στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, είπαν πως θέλουν η Τζωρτζίνα να γνωρίσει και άλλα παιδιά να κοινωνικοποιηθεί αλλά «περισσότερο να ασχοληθεί η Ρούλα με τον εαυτό της, να πάει γυμναστήριο και να πάει να πιει έναν καφέ».

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει μηνύματα που προκαλούν ερωτηματικά, καθώς προδίδουν απόλυτη ψυχρότητα και αποστασιοποίηση για μια μητέρα που πενθεί.

Η 33χρονη φέρεται να έστειλε μηνύματα σε γιατρό της 9χρονης την 30η Ιανουαρίου 2022- μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό της - που χαρακτηρίζονται από απόλυτη ψυχρότητα και απάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωνε στους γιατρούς τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και την ημερομηνία της κηδείας. 

«Θυμίζει μια συζήτηση για μια δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και όχι μιας μάνας, η οποία έχασε το παιδί της λίγες ώρες νωρίτερα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του Mega. 

Tην ίδια ώρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία της συμπεριφοράς της 33χρονης, που θεωρούνται ύποπτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης ζητούσαν επίμονα από τους γιατρούς να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη είχε απευθυνθεί δύο φορές σε ειδικευμένο παιδίατρο, μία φορά σε εντατικολόγο και άλλη μία σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ. Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε απευθυνθεί μία φορά σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ανέφερε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η 33χρονη «ξαναγύρισε και μας είπε πάλι αν μπορούμε να φτιάξουμε τα χαρτιά της ιατροδικαστικής για την Πάτρα, γιατί «δεν ήθελε να μπλέξει με την Αθήνα», σύμφωνα με την εν λόγω μαρτυρία. 

Ο εντατικολόγος στον οποίο απευθύνθηκε η 33χρονη φέρεται να δήλωσε: «Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα αν θέλει να ορίσει έναν ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής». 

Επιπλέον, νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για την πολύκροτη υπόθεση, καθώς όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, η κεταμίνη χορηγήθηκε δύο φορές στην Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ του Ρίου. 

 

Η «ενοχοποιητική» ερώτησή της όταν πέθανε η Ίριδα

Παράλληλα, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εκπομπή T-live, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε μια «ύποπτη» ερώτηση στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στην έξι μηνών Ίριδα, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021 στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, μόλις η νεκροτομή τελείωσε, οι γονείς περίμεναν με αγωνία να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τότε πληροφορήθηκαν ότι κρίθηκε απαραίτητο να γίνει δειγματοληψία για ιστολογική εξέταση. Μεταξύ των ερωτήσεων που έκαναν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης ήταν και μία ερώτηση της μητέρας σχετικά με το αν η ιατροδικαστής θα μπορούσε να δει αν το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο.

«Ξέρετε πως τα μωράκια γυρίζουν στην κούνια. Αν έχει γίνει ασφυξία, θα μπορούσατε να το δείτε;», φέρεται να ρώτησε η 33χρονη, κατά το ρεπορτάζ του Alpha.

 

Εντολή για πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας έδωσε η ανακρίτρια

Την ίδια ώρα, εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα, έδωσε η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση.

Σε μία από τις ζωγραφιές που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη πριν περίπου ένα μήνα, και την οποία το κοριτσάκι είχε κάνει λίγο πριν από τον θάνατό της, φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι. 

«Για εσάς» είχε γράψει η μικρή πάνω στη ζωγραφιά.

Παιδοψυχολόγοι με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ όταν αυτές αποκαλύφθηκαν, εξέφρασαν την άποψη ότι από τις συγκεκριμένες ζωγραφιές φαινόταν ο φόβος της Τζωρτζίνας και ενδεχομένως καταστάσεις άσχημες που το παιδί είχε βιώσει.