Quantcast

Νέα μέτρα: Η Επιτροπή εισηγείται είσοδο μόνο για εμβολιασμένους στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

Την είσοδο και παραμονή στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους ή όσους κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά, αντίστοιχα, εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών της Υγείας.

Συνεπώς, στα θεματικά πάρκα πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν νοσήσει, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεικνύουν με τα σχετικά πιστοποιητικά για την εποχική τους απασχόληση σε αυτά.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους επισκέπτες των εν λόγω εγκαταστάσεων, στους οποίους θα γίνεται έλεγχος κατά την είσοδό τους, όπως ακριβώς γίνεται και για την είσοδο των επισκεπτών στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

O κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέας αναζωπύρωσης».

Όσον αφορά τη διασπορά, παράλληλα ανέφερε: «είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης. Θα μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι». 

Επιπλέον, στην Επιτροπή συζητήθηκε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν πιστοποίηση νόσου εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR, δεν αρκεί το rapid», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Εξαδάκτυλος, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.