Quantcast

Νέα στοιχεία για τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν - Είχαν πετάξει drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο

Στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατούνται και ανακρίνονται οι δύο Τούρκοι «τουρίστες» που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στη Μονεμβασιά, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχαν πετάξει drone πάνω από την Ναυτική Βάση Εκπαίδευσης του Πόρου.

Το drone αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα, συν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έχουν ήδη κατασχεθεί από τις Αρχές και έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνηθούν και κυρίως να διαπιστωθεί το τι έχει καταγράψει η κάμερα του drone στην περίπου 10λεπτη πτήση του πάνω από τη βάση εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως διαπιστώθηκε από τα στελέχη της ΕΥΠ που ενεπλάκησαν από την πρώτη στιγμή στις έρευνες, οι δύο Τούρκοι 48 και 50 ετών αντίστοιχα, είχαν κλείσει το ξενοδοχείο στον Πόρο από τον περασμένο Μάρτιο μέσω συγκεκριμένης τουριστικής πλατφόρμας, δίνοντας μάλιστα τα πραγματικά τους στοιχεία και αριθμό κινητού τηλεφώνου που αντιστοιχούσε στο κινητό ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Το πρωί του Σαββάτου και ενώ βρίσκονταν στην προβλήτα του ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει, οι δυο Τούρκοι τουρίστες πέταξαν το drone, αρχικά πάνω από τον θαλάσσιο δίαυλο που χωρίζει την ξενοδοχειακή μονάδα από τη Ναυτική Βάση.

Εν συνεχεία το drone για περίπου 10 λεπτά πέταξε και μάλιστα σε χαμηλό ύψος που το καθιστούσε ορατό δια γυμνού οφθαλμού, πάνω από την Ναυτική Βάση με αποτέλεσμα το ιπτάμενο αντικείμενο να γίνει αντιληπτό από τον Διοικητή του Στρατοπέδου.

Αμέσως ενημέρωσε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσει στο σημείο πλήρωμα περιπολικού της Ασφάλειας του νησιού.

Ήδη ωστόσο οι δύο Τούρκοι είχαν «μαζέψει» το drone και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπως όριζε το πρόγραμμα τους, έφυγαν από το ξενοδοχείο, πέρασαν με δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού απέναντι στον Γαλατά με το φέρι μποτ και εν συνεχεία μέσω του παραλιακού δρόμου Αργολίδας - Λακωνίας κατευθύνθηκαν προς τη Μονεμβασιά, όπου επίσης είχαν κλείσει ξενοδοχείο με τα πραγματικά τους στοιχεία.

Εκεί λοιπόν τους εντόπισε το κλιμάκιο τις ΕΥΠ αλλά και οι αστυνομικοί που τους συνέδραμαν, έπειτα από τις πληροφορίες που είχαν πάρει από το ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι δυο Τούρκοι μοτοσικλετιστές στον Πόρο.

Οι ίδιοι αρνούνται από την πρώτη στιγμή πως έχουν σχέση με παιχνίδια κατασκόπων και λένε πως απλώς πέταξαν το drone προκειμένου να καταγράψουν τις ομορφιές της περιοχής, όπως άλλωστε θα έκαναν και στη Μονεμβασιά, καθώς είχαν σχεδιάσει από τον χειμώνα ένα road trip στην ανατολική Πελοπόννησο.

Παρά τους ισχυρισμούς τους αλλά και το γεγονός πως δεν έκρυψαν τα πραγματικά τους στοιχεία οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν με σοβαρότητα αυτή την υπόθεση μέχρι να προκύψουν στοιχεία που θα τους αποσυνδέουν από την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό ξένης χώρας.