Quantcast

Νέα υπόθεση Φουρθιώτη στον εισαγγελέα - Ζήτησε διαπίστευση στη Βουλή με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Νέα υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη παραπέμπει στη δικαιοσύνη η Βουλή καθώς ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να είχε αιτηθεί διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη με βάση την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του κ. Φουρθιώτη το οποίο περιείχε την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη Βουλή πάντως να μην το προωθεί και να μην εκδίδει ποτέ διαπίστευση.

Η καταγγελία

Είναι η τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα για τον εκδότη- επιχειρηματία. Η προκαταρκτική διατάχθηκε κατόπιν καταγγελίας του μέλους  της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Εκτός της καταγγελίας, στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που θα διενεργήσει την έρευνα διαβιβάζεται και σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία σημειώνεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.

ΕΣΗΕΑ: Δεν είναι μέλας μας

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας».

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι θα ζητηθεί «επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί  διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.»

Ο Τασούλας έστειλε φάκελο στον εισαγγελέα

Μετά την αποκάλυψη ότι η ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ήταν πλαστή ο κ. Τασούλας συγκέντρωσε σε έναν φάκελο τα αιτήματα προς τη Βουλή και τα διαβίβασε στον εισαγγελέα για πιθανή απόπειρα εξαπάτησης.

Η ανακοίνωση της Βουλής:

Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.