Quantcast

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Και οι δύο θάνατοι χαρακτηρίζονται ως «δολοφονίες».

Για μηχανισμό βίαιου θανάτου και συγκεκριμένα «ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών που εστάλη σήμερα στην Αστυνομία για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν όλα τα σημαντικά σημεία της έκθεσης των ιατροδικαστών που βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές στη λύση του γρίφου.

Μέρος του πορίσματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα: εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά πορεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος βρίσκεται πίσω από τον εξωγενή παράγοντα.

Μάλιστα, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.