Quantcast

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στο Πλατανιστό Ευβοίας - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το απευκταίο σενάριο του θανάτου των δύο πιλότων, του κυβερνήτη Σμηναγού Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Νεκροί είναι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο, σήμερα (25.07.2023), ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

 

Ανακοίνωση ΓΕΑ για πτώση Canadair – Νεκροί οι δύο πιλότοι – Τριήμερο πένθος

Ανακοίνωση ΓΕΑ για πτώση Canadair – Νεκροί οι δύο πιλότοι – Τριήμερο πένθος

Το μοιραίο αεροσκάφος τύπου CL-215 κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Πώς έπεσε το αεροσκάφος

Στο αποκλειστικό πλάνο της ΕΡΤ της μοιραίας πτώσης του CL215 Canadair, φαίνεται ότι το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτυπά σε κάποιο δέντρο και χάνει τον ένα από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρίψη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Κανένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας δεν απογειώνεται εάν δεν έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τους μηχανικους. Το CL215 είναι από τα παλαιότερα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.