Quantcast

Νέος γύρος αντιδράσεων για το βίντεο της Λατινοπούλου - Τι λένε Μελέτη, Τρίγγου και Μπάρκα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα social media για τις δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου αναφορικά με τα πρότυπα ομορφιάς. 

Μεταξύ των δεκάδων χρηστών του διαδικτύου και celebrities, έδωσαν τη δική τους απάντηση στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, αντιδρώντας στα όσα εκείνη υποστήριξε για το «δικαίωμα» των γυναικών να έχουν ραγάδες, κυτταρίτιδα ή αξύριστες μασχάλες. Μετά λοιπόν την Ζέτα Δούκα, την Ελένη Φουρέιρα, την Μαίρη Συνατσάκη, αλλά και την Μαρία Σολωμού, τη σκυτάλη πήραν τρεις ακόμη γυναίκες που «εκτίθενται» στα φώτα της δημοσιότητας.

Η Ελεονώρα Μελέτη με ανάρτησή της στο Instagram ξέσπασε κατά της πολιτεύτριας της ΝΔ, ενώ ανέβασε δύο φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει αμακιγιάριστη και δείχνει τις ατέλειες που έχει το πρόσωπό της.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η Μελέτη:

"Λατινοπούλου, άκου κάτι... Οι πανάδες που αποκαλείς "αντιαισθητικές" λέγονται επιστημονικά μελάγχρωση και έχουν παθολογικά αίτια, συχνά νόσου, ή τις αποκτά μια γυναίκα δώρο από την εγκυμοσύνη. Βγαίνουν παντού. Εμένα βγήκαν στο κούτελο και στο άνω χείλος. Κοινώς όταν με δει ο ήλιος, ναι έχω μουστάκι. Αλλά μάντεψε. Εμένα δεν με ενοχλούν τελικά, ούτε τον άντρα μου... Κάτι τύπισσες σαν εσένα ενοχλούν. Δεν άκουσα τι λες στο βίντεο σου. Σταμάτησα όταν άκουσα να λες πώς φωτογραφίζουμε κάποιες γυναίκες "ό,τι αντιαισθητικό έχουμε πάνω μας". Πάρε λοιπόν τις αντιαισθητικές πανάδες μου. Ορόσημο από τη γέννηση της κόρης μου".

Με μια ανάρτησή της στο Instagram, η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα μίλησε για έναν κόσμο που «προσπαθεί να μας επιβάλλει να είμαστε όλοι/όλες ίδιοι», τον ίδιο που γυμνάζει «το «έξω» του και καθόλου το «μέσα του».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μπάρκα στο Instagram:

«Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά με ραγδαία ταχύτητα,σ έναν κόσμο που η μαζοποίηση μας κατακλύζει, σ’ έναν κόσμο που προσπαθεί να μας επιβάλλει να είμαστε όλοι/όλες ίδιοι, σ’ έναν κόσμο που η ευκολία και η παθητικότητα κυριαρχεί, σε έναν κόσμο που ελαχιστοποιείται η ατομική βούληση και όλοι ακολουθούμε την «μόδα», σ’ έναν κόσμο που ο μιμητισμός είναι σχεδόν κανόνας, σ’ έναν κόσμο γεμάτο κριτική, σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανασφάλειες και διαγωνισμούς ομορφιάς ή πλούτου, σ’ έναν κόσμο γεμάτο φόβους, σ’ έναν κόσμο που ο σεξισμός βρίσκεται στην ρίζα μας, σ’ έναν κόσμο που επαναπαύεται στην εικόνα, σ’ έναν κόσμο που γυμνάζει το «έξω» του και καθόλου το «μέσα του», σ’ έναν κόσμο γεμάτο εκμετάλλευση και σκοπιμότητες, σ’ έναν κόσμο πλημμυρισμένο από «ξεπερασούρες», σ’ έναν κόσμο γεμάτο ταμπέλες και ψευτιά… βρες τον εαυτό σου, βρες την αλήθεια σου, βρες την χαρά σου, βρες αυτά που εσένα σε κάνουν ευτυχισμένο, βρες αληθινούς ανθρώπους, βρες ωραίους ανθρώπους με καλή ψυχή, βρες πίστη, βρες εμπιστοσύνη, βρες αγάπη, δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και εμπιστεύσου το μυαλό και το ένστικτο σου. Αποδέξου την μοναδικότητα σου και μην προσπαθείς να συγκριθείς με άλλους. Φρόντισε τον εσωτερικό σου κόσμο και θα κανείς καλύτερο τον εξωτερικό. Ένα ωραίο μυαλό και μια καλή ψυχή είναι ευτυχία. Αυτό μας εύχομαι. Δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά για να είμαστε όλοι ίσοι. Αλήθεια & μοναδικότητα».

Τις δηλώσεις της Λατινοπούλου σχολίασε και η ηθοποιός Έλλη Τρίγγου.

Η ανάρτηση της Τρίγγου:

«Αγαπητή Αφροδίτη, κρίμα που έχεις τόσο μπερδευτεί», έγραψε η τηλεοπτική Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες» σε ένα από τα InstaStory της, ενώ στη συνέχεια ανάρτησε ένα σκίτσο που δείχνει τρεις διαφορετικές γυναίκες, σε ό, τι αφορά τον σωματότυπο, το χρώμα του δέρματός τους και το κατά πόσο ξυρίζουν οι όχι τα πόδια τους.

 

Επιμένει η Λατινοπούλου για τις «αξύριστες μασχάλες»: «Δεν έχω μετανιώσει για το βίντεο...»

Η  Αφροδίτη Λατινοπούλου πάντως επιμένει στις απόψεις της. "Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορήσει έντονα ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και έρχεται πολύ γρήγορα και στην Ελλάδα. Με ενοχλεί κυρίως ότι βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες" περιέγραψε.

"Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα όμως, ίσως θα ήμουν πιο επεξηγηματική, γιατί κάποια πράγματα τα οποία είπα, έχουν παρεξηγηθεί και έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου" υπογράμμισε. "Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε σε τέτοιου είδους εικόνες από γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. Είναι δικαίωμα του καθενός, είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου, ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα από την γυναίκα. Κάθε γυναικα δίνει μια προσωπική μάχη και αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε" σημείωσε.

"Δεν απαγόρευσα κάτι σε κανέναν. Είπα ότι υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα και δίνονται αγώνες. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Αυτό με ενοχλεί. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο για μια γυναίκα. Μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα" συνέχισε.

Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου

"Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα" επανέλαβε. "Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Και σε εμένα και στην οικογένεια μου. Θα σε σκοτώσουμε, θα σε κάνουμε, βρισιές. Σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά τα οποία είπα είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν το νόημα του βίντεο. Και εγώ έχω ατέλειες, έχω ραγάδες, αλλά δεν θα βγάλω ποτέ ζουμαρισμένη φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου. Το αγαπώ το σημείο, δεν χρειάζεται να το πω" προσπάθησε να εξηγήσει.