Quantcast

Ο διευθυντής Δημοτικού στο Δαμάσι περιγράφει στο real.gr τις αγωνιώδεις στιγμές και πώς σώθηκαν τα παιδιά

Καρέ-καρέ περιγράφει στο real.gr ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου. 

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, κατά την διάρκεια του σεισμού εκκένωσαν με υποδειγματικό τρόπο το σχολείο με τους 63 μαθητές.

«Η γη άρχισε να χοροπηδάει κάτω από τα πόδια μας, το κτίριο να σειέται συθέμελα δεξιά και αριστερά με φοβερό κρότο και θόρυβο. Εγώ από το γραφείο μου βρέθηκα στον επάνω όροφο, στην πρώτη τάξη που συνάντησα, το πώς ανέβηκα δεν το θυμάμαι. Υπήρχε απόλυτο σκοτάδι από το σύννεφο σκόνης που είχε σηκωθεί. Φωνές, κραυγές, κλάματα παιδιών. Αντίκρισα τα παιδιά να είναι κάτω από τα θρανία, έκαναν αυτό που είχαν εκπαιδευτεί με αρκετές ασκήσεις ετοιμότητας. Με το που σταμάτησε να κουνάει, έδωσα την εντολή να εκκενώσουν τις αίθουσες όλα τα παιδιά, εγώ συγχρόνως έψαχνα σε όλες τις τάξεις μήπως υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος. Καταμετρηθήκαμε, ήμασταν όλοι σώοι και αβλαβείς χωρίς να ανοίξει μύτη χωρίς μία γρατζουνιά. Το γεγονός δεν μπορώ να το περιγράψω. Θέλω να συγχαρώ και τους συναδέλφους που εκτέλεσαν το καθήκον τους με άψογο τρόπο και το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους.