Quantcast

Ο Μητσοτάκης διέγραψε από τη ΝΔ τον παράγοντα που κατήγγειλε η Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Ήδη άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η Σοφία Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια, είχε καταγγείλλει ενώπιον του εισαγγελέα τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Πρόκειται για τον νυν αντιπρόεδρο της ΕΙΟ και Υπεύθυνο Γραφείου Αθλητισμού, Έφορο Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Μητσοτάκης τον διέγραψε από τη ΝΔ

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Αριστείδη Αδαμόπουλου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις καταγγελίες της Σοφιας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 22 ετών. 

Συγκεκριμένα μόλις έγινε γνωστό το όνομά του, ελήφθη απόφαση για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, καθώς, όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς, επρόκειτο για καταγγελία εις βάρος του από ολυμπιονίκη και αφορά ζητήματα που δεν συνάδουν με τις αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς, από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μέσω των social media την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησυη που υπέστη. Ο κ. Μητσοτάκης με κείμενο που δημοσιεύει στο Facebook χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο η οποία αφυπνίζει συνειδήσεις.