Quantcast

Ο «Σταύρος Γεώργας» του TikTok έγινε ο σύγχρονος... Παναής από τα Μέγαρα

Τη δεκαετία του '40 ο περιβόητος... Παναής από τα Μέγαρα έταζε γάμο σε δεκάδες κοπέλες με σκοπό να κερδίσει χρήματα.

Viral έγινε ο... «Γύπας» -όπως τον έχουν χαρακτηρίσει- «Σταύρος Γεώργας» στο TikTok και στο Instagram, ο οποίος στέλνει το ίδιο μήνυμα σε χιλιάδες κοπέλες.

«Καλησπέρα, κατ’ αρχάς να σου πω ότι ούτε ψάχνομαι, ούτε μου λείπει κάτι. Δόξα τω Θεώ μια χαρά παιδί είμαι, ανθρώπινα και μόνο σου έστειλα. Απλά, προσπάθησα να σε κάνω add στο Facebook και δεν μπόρεσα. Σου είναι εύκολο να με κάνεις εσύ; Και μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται να σε ενοχλήσω. Και αυτά στα λέω γιατί σε αυτό το ρημάδι εδώ μέσα θα έχεις δει πολλά, όπως και εγώ. Αν δεν θέλεις, αλίμονο. Απλά μου το λες και το σέβομαι», είναι το ηχητικό μήνυμα που έχει στείλει.

Η ιστορία του έρχεται να θυμίσει τον Παναγή από τα Μέγαρα που είχε… μεγαλουργήσει με τα καμώματά του τη δεκαετία του ΄40.

Ο Παναγής περιόδευε στα χωριά ως έμπορος, έκλεινε συμφωνίες με τους αγρότες σε καλές τιμές και όταν κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, αρραβωνιαζόταν την πιο πλούσια κοπέλα της περιοχής. Μέχρι να εξαφανιστεί είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα... πεθερικά του πολλά χρήματα ως δανεικά και συνήθως άρπαζε και μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Με αυτό τον τρόπο είχε αρραβωνιαστεί πάνω από δέκα κοπέλες από τις γύρω περιοχές όπως αναφέρουν χρονογραφήματα που είχαν ασχοληθεί με εκείνη την εποχή.

Όταν όμως έφτασε η ώρα του «πότε θα γίνει ο γάμος» τότε ο Παναγής, που δεν σκόπευε να παντρευτεί, όρισε με όλες τις υποψήφιες συζύγους τους γάμους την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στην ίδια εκκλησία. Έγινε, επομένως, μια… μάζωξη από νύφες, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ ο γαμπρός.

«Μήπως είδατε τον Παναγή;», ήταν η ερώτηση που έκαναν οι συγγενείς των κοριτσιών και κάπως έτσι ο… θυμόσοφος ελληνικός λαός αποφάσισε να χρησιμοποιεί τη φράση «μην είδατε τον Παναγή», η οποία… εξελίχθηκε και σε «μην είδατε τον Παναή», όταν θέλει να αναφερθεί σε κάποιον που δίνει μια υπόσχεση αλλά αντί να την τηρήσει… εξαφανίζεται.