Quantcast

Οι καταθέσεις που «καίνε» τον Μάνο Δασκαλάκη για τη σπιτονοικοκυρά

Ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς.

Όλες οι καταθέσεις συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου «επισπεύσθηκε», διότι η ηλικιωμένη ήταν παραμελημένη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως είναι γνωστό, είχε πληρεξούσιο από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 € περίπου μηνιαίως). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ο Μάνος, από τη στιγμή που απέκτησε το πληρεξούσιο (το 2017), σταμάτησε να πληρώνει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις της θανούσης και έτσι – εκτιμάται από τις Αρχές – ότι, ίσως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων… και για ίδιο όφελος.

Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα με το pelop.gr, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της. Η γυναίκα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ρίου και μετά από λίγες ημέρες απεβίωσε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλως περιέργως, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα. 

Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος. Χθες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.

Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από τη θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του Δασκαλάκη πριν και μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη Μαλένα και την Ιριδα, τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, την ώρα που πλέον οι σχέσεις του ζευγαριού έχουν διακοπεί εντελώς, ενώ σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πατέρας να ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA για την πατρότητα των δύο πρώτων παιδιών που εξέπνευσαν.

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται άγνωστοι διάλογοι του Μάνου Δασκαλάκη. Πριν συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο ίδιος εμφανιζόταν βέβαιος ότι δεν υπάρχει ασφυκτικός θάνατος και διαβεβαίωνε για την αθωότητα της 33χρονης, κατηγορώντας τα ΜΜΕ. Ωστόσο, μετά τη σύλληψη αλλάζει εντελώς στάση. 

Όπως παρουσίασε το Star, o 30χρονος αντάλλασε μηνύματα με φίλο του πριν και μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ενώ αρχικά υποστήριζε την 33χρονη, δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητά της στη συνέχεια φαίνεται πως πήρε αποστάσεις, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολλά, καθώς και ότι έχει μιλήσει σε κάποιον. 

«Αν υπήρχε μια περίπτωση να έχει κάνει κάτι σε ένα παιδί, θα την είχα σκοτώσει εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια. Πάνω στις ψυχές των τριών παιδιών μου, πλούτισαν όλα τα κανάλια και ακόμη και οι πιο μικρές εφημερίδες και δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, ούτε ασφυκτικός θάνατος, ούτε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μην παραπλανιέσαι. Αυτή τη στιγμή, μια μάνα που έχει χάσει τρία παιδιά, χτυπιέται από παντού. Έλα λίγο στη θέση της», έγραφε σε μήνυμά του ο Μάνος Δασκαλάκης στις 22 Μαρτίου, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Την ακριβώς επόμενη ημέρα, στις 23 Μαρτίου, ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε μέσω μηνυμάτων με φίλο του:

Φίλος: Εσένα σε πιστεύω ότι δεν έχεις πειράξει τρίχα από τα παιδιά, αλλά για τη Ρούλα όχι...

Μάνος: Άκουσέ με που σου λέω πέντε πράγματα παραπάνω...

Φίλος: Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πράγμα, πραγματικά. Και να αφήσουν αυτές τις ψυχούλες να ηρεήσουν, γιατί κάθε μέρα τα μελετάνε.

Μάνος: Μην το λες σε εμένα αυτό φίλε. Έχω αγανακτήσει... Και το κυριότερο είναι ότι δεν ακούγεται μισή αλήθεια. Και φτιάχνουν μαρτυρίες δικές τους και τα κάνουν όπως να' ναι…

Οι συνομιλίες με φίλο του

Δύο μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την αποκάλυψη για την κεταμίνη, προκύπτουν ερωτήματα από τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, βάσει της παρακάτω συνομιλίας. 

Φίλος: Αδελφέ, αν είσαι αθώος τράβα και εγώ μαζί σου.

Μάνος: Ηρέμησε, παρακολούθα και θα δεις... Δεν έχω να φοβηθώ κάτι... Κάνε λίγο υπομονή... Δεν υπάρχει ένας από όσους με ξέρουν να πουν κάτι εναντίον μου. Σταμάτα εδώ και θα δεις... Μην μιλήσεις σε κανέναν, μέχρι να με ακούσεις...

Φίλος: Μαζί σου είμαι. Με την άλλη όχι όμως...

Μάνος: Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου… Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη...

Φίλος: Πες μου μόνο ότι δεν είσαι μπλεγμένος. Μόνο αυτό σε παρακαλώ...

Μάνος: Ούτε στο μισό τις εκατό. Καλό βράδυ φίλε και συγγνώμη...

Φίλος: Γιατί συγγνώμη;

Μάνος: Συγγνώμη που σου είπα να μην βιάζεσαι να κρίνεις.

Φίλος: Ξέρεις πράγματα; Αν ναι, στείλ' τα ανώνυμα κάπου.

Μάνος: Έχω μιλήσει…

 

Γιατί φοβάται το τεστ DNA η Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες. η 33χρονη φαίνεται πως είναι εκνευρισμένη με τον εν διαστάσει σύζυγό της. ο οποίος φέρεται να έχει την πρόθεση να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είναι όντως ο πατέρας της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος αναφέρθηκε σε αυτήν την εξέλιξη. «Τώρα ακούσαμε ότι ο Μάνος θέλει να γίνει τεστ DNA, αν αυτό αληθεύει. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλλει όσες μηνύσεις θέλει για κάτι που έγινε ή και δεν έγινε εις βάρος του, αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Πατέρας είναι κι αυτός, μάνα είναι κι αυτή, βεβαίως έχει το δικαίωμα, αλλά γιατί φοβάται, τι είναι αυτό που φοβάται. Αν δεν φοβάται θα μπορούσε να πει και η ίδια, “προχώρα, πάμε να κάνουμε το τεστ να αποδειχθεί”. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», δήλωσε ο κ. Κατερινόπουλος μιλώντας στο Star.

«Και αν ο Μάνος δεν πάει ο ίδιος να κάνει τεστ DNA και διαταχθεί από την ανακρίτρια να γίνει το τεστ, τότε θα κάνει μήνυση στην ανακρίτρια η κ. Πισπιρίγκου; Στα πλαίσια μιας έρευνας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν δεσμεύεται κανένας ανακριτής, κανένας δικαστικός να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα η οποία θα συνεισφέρει στοιχεία για την απόδειξη της αλήθειας» πρόσθεσε. 

Πιθανή η εκταφή της σπιτονοικοκυράς - Αμφισβητείται η αιτία θανάτου της

Παράλληλα, από τις ανταλλαγές πληροφοριών των διωκτικών αρχών Αθήνας και Πάτρας κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προκαταρτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αιτηθούν στην εισαγγελία εκταφή της σορού της.

Παρ’ ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η νεκρή να «μιλήσει» από τον τάφο για τις συνθήκες και τον πραγματικό λόγο του θανάτου της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι Αρχές ασφαλείας ελπίζουν ότι θα αποκομίσουν στοιχεία από τρίχες της κεφαλής της και από χόνδρους που ενώνουν τα οστά, για να διακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο έχων πληρεξούξιο Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με το pelop.gr, τόνισε ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στην δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 € μηνιαίως.

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν την παραμελούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, κάτι που «δένει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.

Παράλληλα, μία ακόμη μάρτυρας, περίοικος της σπιτονοικοκυράς και της οικογένειας Δασκαλάκη- που όμως φοβάται να καταθέσει- κρίνεται σκόπιμο να ξεπεράσει τις φοβίες της, γιατί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή τη – με βάση όσα έχει πει στον περίγυρό της- χαρακτηρίζονται «καταλυτικού χαρακτήρα» ώστε να φωτισθούν κρίσιμες πτυχές του θανάτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Λίγο πριν αυτή μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο ΠΓΝΠ αναφέρεται ότι... παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο κι ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα Θεοδωροπούλου.

Τέλος, επισημαίνεται η απορία περί προχωρημένης σηψαιμίας, που οδήγησε στον θάνατο τη σπιτονοικοκυρά, αφού «η γυναίκα μια πληγή στο πλάι είχε μόνο, που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου, γι’ αυτό και αμφισβητείται η γνησιότητά του…».