Quantcast

Οι υπόγειες διαδρομές της Greek Mafia

Έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εξαφάνιση στοιχείων από το σημείο δολοφονίας αφεντικού της μαφίας, το 2019.

Νέα σημαντικά στοιχεία, στην έρευνα που διεξάγεται για τις μυστικές διασυνδέσεις των αφεντικών της Greek Mafia εντόπισαν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τα «ίχνη» των κινητών τηλεφώνων του Δημήτρη Μάλαμα, του αποκαλούμενου και «Τραπεζίτη της Νύχτας», ο οποίος τον Οκτώβριο του 2019, δολοφονήθηκε με σφαίρες από καλάσνικοφ, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. Ο ίδιος άνθρωπος, σε πόρισμα της ΕΥΠ εμφανίζεται ως ο οργανωτής του κυκλώματος που φέρεται να είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του ακόμα και στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από την εκτέλεση, τα δύο κινητά που είχε πάντα μαζί του ο Δημήτρης Μάλαμας, είχαν εξαφανιστεί από τον τόπο του εγκλήματος. Η εξαφάνιση των κινητών αποτέλεσε μια πολύ αρνητική έκπληξη για τους έμπειρους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι θεωρούσαν ότι από τις δύο συσκευές θα μπορούσαν να ανακαλύψουν τα μυστικά του ανθρώπου, που θεωρείται ότι πρωταγωνιστούσε στον κόσμο της νύχτας. Εδώ και λίγο καιρό όμως, οι Αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν καταφέρει να εστιάσουν στα άτομα που συνέβαλαν ώστε τα κινητά του Δημήτρη Μάλαμα, να μην καταλήξουν στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Οι «συνοδοί»

Την ημέρα που δολοφονήθηκε ο «Τραπεζίτη της Νύχτας» στην Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, μόλις λίγα μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που διατηρούσε στην περιοχή, τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όπως είχαν πει στις καταθέσεις που έδωσαν στους συναδέλφους τους στην Ασφάλεια, εντελώς τυχαία είχαν βρεθεί εκείνο το πρωινό στην περιοχή και επίσης τυχαία συνάντησαν τον Μάλαμα που έτυχε να τον γνωρίζουν και προσφέρθηκε να τους κεράσει έναν καφέ.

Έκτοτε την έρευνα για την παρουσία των δύο αστυνομικών στον τόπο του εγκλήματος, είχε αναλάβει η Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όσον αφορά στα εξαφανισμένα κινητά του Δημήτρη Μάλαμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν μια μεγάλη έρευνα, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθεια να ανακαλύψουν βιντεοληπτικό υλικό για την ενέδρα θανάτου που είχαν στήσει οι δυο πληρωμένοι εκτελεστές στο θύμα τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν δυο βίντεο. Το ένα ελήφθη ακριβώς δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος και το δεύτερο κοντά στα γραφεία της εταιρείας που διατηρούσε ο Δ. Μάλαμας στο Χαϊδάρι.

Στο ένα βίντεο, φαίνεται να διακρίνεται ένα άτομο, λίγα λεπτά μετά την δολοφονία του Μάλαμα, να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού, να αφαιρεί τα δύο κινητά τηλέφωνα, να τα τοποθετεί σε μια σακούλα και στην συνέχεια να απομακρύνεται από το σημείο.

Το δεύτερο βίντεο που κατάφεραν να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ελήφθη σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της εταιρείας του Μάλαμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό, διακρίνεται το ίδιο άτομο που είχε πάρει τα κινητά από το αυτοκίνητο, να μπαίνει στα γραφεία της εταιρείας, προφανώς παραδίδοντας σε άλλο πρόσωπο, που δεν είναι γνωστό στις Αρχές, τη σακούλα στην οποία είχε τοποθετήσει τα δύο κινητά τηλέφωνα..  

Καλούνται για εξηγήσεις

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα κινητά του Μάλαμα, και ειδικά οι διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε, θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε άγνωστες πτυχές της δραστηριότητάς του. Εκτιμάται πως οι συσκευές μπορούν να περιέχουν ονόματα και συνομιλίες που ενδεχομένως θα έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. «Μάλλον βόλευε πολλούς να μην βρεθούν ποτέ στα χέρια των Αρχών τα δύο κινητά του Μάλαμα…», λέει με νόημα στο real.gr, άνθρωπος που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στο χώρο της νύχτας και όχι μόνο.

Για το λόγο αυτό, στο παρελθόν είχε γίνει άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα κινητά του Μάλαμα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να απέδωσε κάτι ουσιαστικό στην έρευνα, καθώς από την άρση του απορρήτου αποκαλύφθηκαν μόνο οι συμβατικές συνομιλίες του χρήστη των κινητών και όχι βέβαια οι συνομιλίες του μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι, στο πόρισμα της ΕΥΠ, αναφέρονται τα ονόματα εν αποστρατεία αλλά και ορισμένων εν ενεργεία εκείνη την εποχή αστυνομικών να έχουν στενές επαφές με τον Μάλαμα, καθώς και βραδινές συναντήσεις σε πάρκα στη Φιλοθέη, όπου ο «Τραπεζίτης της Νύχτας» τους παρέδιδε φακέλους με χρήματα.

Μάλιστα η υπόθεση αποκτά νέο ενδιαφέρον καθώς πια είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για το πόρισμα αφού από τις 24 Ιουλίου και έπειτα καλούνται aστυνομικοί και πολίτες, που αναφέρονται στο πόρισμα, για να δώσουν εξηγήσεις στους δικαστικούς λειτουργούς.