Quantcast

ΟΣΥ: Εσωτερικός πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό τρόλεϊ που έφερε όπλο

Τις διαδικασίες εσωτερικού-πειθαρχικού ελέγχου για το συμβάν που αφορά σε ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού (τρόλεϊ) της, η οποία δεν συνάδει με το νόμο αλλά ούτε με τις αρχές της εταιρείας έχει εκκινήσει η ΟΣΥ ΑΕ, η οποία επισημαίνει ότι «βασική αρχή της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία του πολίτη».

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».

Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με οδηγό του τρόλεϊ «20» να φέρει όπλο στη διαδρομή από Φάληρο προς Δραπετσώνα.

Η αστυνομία έσπευσε και ο οδηγός εντοπίστηκε στην Ακτή Βασιλειάδη όπου συνελήφθη. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα αεροβόλο και ένα γκλομπ. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, με την υπόθεση να ερευνάται.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ