Quantcast

Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει ο γονιός σύμφωνα με την Έλενα Ράπτη

Η Έλενα Ράπτη μιλά για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και ενημερώνει γονείς και παιδιά.

Η Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» για το πολύ ευαίσθητο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τον εφιάλτη που πολλά παιδιά βιώνουν καθημερινά.

Σύμφωνα με την κ. Ράπτη πολύ σημαντικό είναι οι γονείς, σε περίπτωση τέτοιου γεγονότος να καθησυχάσουν το παιδί τους και έπειτα να επικοινωνήσουν με κάποιον ειδικό, όπως ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό ή αστυνομικό.

Τα τρία βασικά πράγματα - σημάδια που πρέπει οι γονείς να προσέχουν σε σχέση με τα παιδιά τους:

1. Τους προσφέρει κάποιος δώρα τακτικα; Η κ. Ράπτη εξηγεί πως ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει πότε ένα δώρο αποτελεί προσφορά αγάπης και πότε δωροδοκία.

2. Με ποιους έχει μυστικά το παιδί; Δεν είναι απαραίτητο εξαρχής να μάθουμε ποιο είναι το μυστικό, αλλά είναι πολύ διαφορετικό ένα παιδί να έχει μυστικά με εναν συμμαθητή του απ ότι με έναν ενήλικα

3. Προσπαθεί κάποιος να απομονώσει το παιδί; Είτε αυτό είναι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού είτε σε κάποια αίθουσα του σχολείου είναι σημαντικό να παρατηρούμε αυτές τις συμπεριφορές.

Η Έλενα Ράπτη προσθέτει: «Τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή»

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη: