Quantcast

Πάτρα: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σταμάτησε κουκουλοφόρο ληστή

Ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας εντόπισε τον άνδρα και συνελήφθη. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το περιστατικό.

Τον τρόμο βίωσε η ιδιοκτήτρια περιπτέρου στην Πάτρα, όταν ένας άνδρας που φορούσε κουκούλα, με τη χρήση μαχαιριού αποπειράθηκε να την ληστέψει τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Όταν εκείνη αντέδρασε, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε έναν αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Εκείνος με τη σειρά του αφού εντόπισε τον άνδρα, κάλεσε αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και τον συνέλαβαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί και μια ημεδαπή γυναίκα, συνεργός του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος της έχει σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος μετέβη χθες το βράδυ, σε περίπτερο στην Πάτρα και με την χρήση μαχαιριού, απαίτησε από την ιδιοκτήτρια να του παραδώσει τις εισπράξεις, ωστόσο η παθούσα αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην ολοκληρώσει την πράξη του και να διαφύγει με όχημα, στο οποίο τον ανεμενε η συνεργός του.

Αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ενημερώθηκε από την παθούσα για το συμβάν και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισε τον κατηγορούμενο και αφού ενημέρωσε τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε το μαχαίρι και κατασχέθηκε ως πειστήριο της τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών".