Quantcast

Πάτρα: Φοιτήτρια έσωσε με ΚΑΡΠΑ άνδρα που έπαθε ανακοπή

«Ένιωσα ανακούφιση, γιατί το να βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις» δήλωσε η φοιτήτρια. 

Μία φοιτήτρια από την Πάτρα βοήθησε στο να σωθεί μια ζωή όταν βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Ειδικότερα ένας πολίτης αναζητούσε άτομο που να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ με τη νεαρή Χρυσάνθη Πουλαράκη να αναλαμβάνει δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η φοιτήτρια που είναι συνάμα και σπουδάστρια ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, έκανε ΚΑΡΠΑ στον 50χρονο μέχρι να φτάσει η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ σώζοντάς του τη ζωή.  

«Με το που έφτασα, ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή, και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου 50 χρόνων. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω ΚΑΡΠΑ και ξεκίνησα. Οταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί και σταμάτησα. Με το που έφτασα, είδα πάντως ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός, καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να τον απελευθερώσω, όπως είχα διδαχθεί» περιγράφει η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

Η φοιτήτρια έστειλε και ένα μήνυμα στη Σχολή, ευχαριστώντας για την εκπαίδευση που της κάνει, γιατί μπόρεσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο και κατάλαβε πώς είναι να σώζεις κάποιον, όταν εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί θα πέθαινε, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε πολύ τους εκπαιδευτές της, Νατάσσα Σολωμού και Βασίλη Χατζόπουλο, αφού όσα της έμαθαν αποδείχθηκαν καθοριστικά.