Quantcast

Πάτρα: Στο φως οι τοξικολογικές Μαλένας και Ίριδας- Τι έδειξαν τα ευρήματα

Τι δείχνουν τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τους θανάτους των δύο παιδιών.

Καμία φαρμακευτική ουσία που θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης, δεν βρέθηκε σε Ίριδα και Μαλένα, όπως προκύπτει από τις δεύτερες τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα δύο παιδιά, στα εργαστήρια του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, από τα ευρήματα της Μαλένας και της Ίριδας συμπεραίνεται ότι ο θάνατος των δύο αυτών παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, δεν προήλθε από τη χορήγηση κάποιας θανατηφόρας ουσίας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η απουσία φαρμακευτικής ουσίας σημαίνει και ότι δεν υπάρχει και εξήγηση για την ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται και το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλογριά-Καρακούκη το οποίο θα δείξει την ακριβή αιτία θανάτου των δύο παιδιών.

Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η αιτία θανάτου που θα δοθεί δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί διφορούμενη και θα είναι ξεκάθαρο πλέον τι οδηγησε στον θάνατο των παιδιών

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είχε καταθέσει ήδη το πόρισμά του στην 18η ανακρίτρια η οποία έρχεται τώρα με συμπληρωματικό υπόμνημα ζητώντας να αποτυπώσει έναν ισχυρισμό αν από τις τρίχες που θα εξεταστούν, μπορεί να έχει διαφοροποίηση το πόρισμα θανάτου της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε η ανακρίτρια να διατάξει την εκταφή της 9χρονης.