Quantcast

Πάτρα: Τα τρία σενάρια για τους θανάτους των κοριτσιών -«Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς» -Με μηνύσεις απειλεί η μητέρα

«Δεν πειράζει θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς» φέρεται να είπε η μητέρα μετά τον θάνατο της Ίριδας. 

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες έρχονται διαρκώς στο φως για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, η οποία φαίνεται πως μπαίνει στην τελική της ευθεία εντός των επόμενων ημερών, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις, αναφέρουν πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η μητέρα των τριών κοριτσιών την ημέρα που πέθανε η μόλις επτά μηνών Ίριδα, φέρεται να είπε στον πατέρα «δεν πειράζει θα κάνουμε εμείς άλλο παιδί». Η φράση αυτή φέρεται να ειπώθηκε, σύμφωνα με μαρτυρία γιατρών, μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί μεταφέρθηκε το μωρό στις 21 Μαρτίου του 2021 όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, η 33χρονη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δημοσίευσε μία ανάρτηση γράφοντας «ενώ περιμένουμε παιδί, η θαυμαστή μητέρα σου, χάνει εσένα Ίριδά μου». Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αναφορές αυτές είναι αντιφατικές, καθώς το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. 

Μαρτυρία από γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα: «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega, σοκάρει η νέα μαρτυρία γυναίκας που φρόντιζε την Τζωρτζίνα για την αποκατάστασή της όταν η 9χρονη έμεινε τετραπληγική λόγω της εγκεφαλοπάθειας: «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί».

«Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω «εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες». «Όχι», μου λέει, «θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη». Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: «δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω». Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”».

«Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά την μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη», κατέληξε η γυναίκα.

Τα τρία σενάρια που εξετάζονται

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει πει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο ο ασφυκτικός θάνατος των παιδιών, αποκάλυψε στο Mega τα τρία σενάρια που εξετάζονται.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του παιδιού που έφυγε από τη ζωή τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικές.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», ανέφερε. 

Η οικογένεια περνά στην αντεπίθεση - Απειλούν με μηνύσεις

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση περνούν ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ο θάνατος των οποίων ερευνάται από τη δικαιοσύνη, αστυνομικές αρχές και ιατροδικαστές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, το ζευγάρι θα καταθέσει μέσω του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα, αγωγές και μηνύσεις για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Θα στραφεί νομικά κατά των «δήθεν μαρτύρων που μίλησαν με γυρισμένη την πλάτη», όπως λέει πηγή στο real.gr, αλλά και όσων μετέδωσαν κάρτες «με λεγόμενα της Ρούλας, τα οποία δεν έχουν ειπωθεί» συμπληρώνει η ίδια πηγή. 

Για τον παραπάνω λόγο, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου συναντήθηκαν χθες με τον δικηγόρο τους Απόστολο Λύτρα και όχι, όπως αναφέρουν πηγές, για να συζητήσουν θέματα της υπεράσπισης, αφού, όπως τονίζεται, δεν είναι κατηγορούμενοι.