Quantcast

Πάτρα: «Θρίλερ» με το «ξεχασμένο» φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε στο ψυγείο του Καραμανδανείου νοσοκομείου ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας, το οποίο εστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προς διερεύνηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πληροφορίες από τηλεοπτικούς σταθμούς ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τον Διοικητή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, σχετικά με το φιαλίδιο που περιείχε αίμα της Τζωρτζίνας. Ωστόσο, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδεμία ενέργεια έχει ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tempo24.news, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαψεύδει ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα του φιαλιδίου με το αίμα της Τζωρτζίνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα o αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόσο ο διοικητής όσο και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε έπειτα από έναν χρόνο το φιαλίδιο, δηλώσεις που οδήγησαν στην ΕΔΕ. 

 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο Παιδιατρικό τμήμα όταν λαμβάνουν κάποιο δείγμα το φυλάνε σε ψυγείο για 10 με 15 ημέρες, σε περίπτωση που το χρειαστούν εκ νέου, ώστε να μην τρυπούν ξανά και ξανά τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Τριανταφυλλόπουλου, σε 20 ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Mάλιστα η ίδια σχολίασε πως το συγκεκριμένο περιστατικό επαληθεύει τα λεγόμενά της, ότι στα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν όλα σωστά.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA»

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το φιαλίδιο που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και περιέχει αίμα της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, εκφράζει αμφιβολίες για το αν όντως πρόκειται για αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της: «Θα ζητήσουμε εξέταση DNA για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο».

Η αλήθεια για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες σχετικά με το φιαλίδιο αίματος της άτυχης Τζωρτζίνας έφερε στο φως το tempo24.news.

Πρόκειται για το φιαλίδιο που μεταφέρθηκε τα τελευταία 24ωρα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Αθήνα από ειδική εταιρία, συνοδεία κλιμακίου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όσο τα ερωτηματικά παραμένουν σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο και τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη διοίκηση για το πώς εντοπίστηκε το «ξεχασμένο» φιαλίδιο.

Όπως αποκαλύπτει το tempo24.news, το φιαλίδιο βρισκόταν τοποθετημένο σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Πρόκειται για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν τα γεύματά τους.

Ξεχασμένο από... αμέλεια;

Το αίμα που περιέχει το φιαλίδιο είχε ληφθεί από την άτυχη 9χρονη στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο, για τα επεισόδια σπασμών που μετέφερε η μητέρα κατά την εισαγωγή του παιδού στο νοσοκομείο, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δείγμα είχε κρατηθεί, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα αντίστοιχα δείγματα απορρίπτονται σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.

Μετά την παράδοση της έκθεσης από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στην 18η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να ζητήθηκε να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φέρει γεννετικό υλικό της Τζωρτζίνας.

Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο φιαλίδιο, ξεχασμένο στο ψυγείο της Παιδιατρικής.

Το περιστατικό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το πώς βρέθηκε τόσο καιρό μετά και γιατί κανείς δεν το είχε αναζητήσει νωρίτερα.