Quantcast

Περιφέρεια Αττικής: Προτεραιότητα η προστασία της υγείας των εργαζομένων - Απάντηση σε ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων

«Η προστασία της υγείας των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» δηλώνει η διοίκησή της, απαντώντας σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της (ΣΥΠΑ) που μιλά για «έλλειψη κατάλληλου και επαρκούς αριθμού μασκών για τις ανάγκες του προσωπικού μας».

Η διοίκηση χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την ανησυχία που δημιουργεί ο σύλλογος για τους εξής λόγους που παραθέτει:

- Πρώτον, σύμφωνα με έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κάθε υπάλληλος έχει στη διάθεσή του ικανό αριθμό μασκών μιας χρήσης από τη νέα πρόσφατη παραλαβή των 500.000 τεμαχίων.

- Δεύτερον, βάσει της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002 (ΦΕΚ 3131 τ. Β') στις δημόσιες υπηρεσίες «επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας».

-Τρίτον ο τύπος των υφασμάτινων μασκών, ανταποκρίνεται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ: «Η μη χειρουργική μάσκα, χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό με στόχο την κάλυψη του προσώπου (μύτη και στόμα). Διατίθεται έτοιμη στο εμπόριο, μπορεί όμως με απλό τρόπο να κατασκευαστεί και στο σπίτι, από ποικίλα υλικά (συνήθως βαμβακερό ύφασμα)».

-Τέταρτον, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που διενεργούν ελέγχους, διαθέτουν πλήρη σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.