Quantcast

Περικλής Κανάρης: Ελληνική ταυτότητα με παγκόσμιο ήχο

Η επιτυχημένη συναυλία του γνωστού συνθέτη και ερμηνευτή Περικλή Κανάρη στο Μανχάταν παρουσιάζεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ERT World.

Η ανάγκη μας να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική είναι το βασικό μήνυμα με το οποίο ο Περικλής Κανάρης επέστρεψε στις live εμφανίσεις, μετά την πανδημία και μια μακρά περίοδο απομόνωσης.

Με τον συμβολικό τίτλο “Up for Air”, ο συνθέτης και ερμηνευτής πραγματοποίησε μια επιτυχημένη εμφάνιση στο “Symphony Space” του Μανχάταν.

Η συναυλία αυτή θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ERT World, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 13.00, και σε επανάληψη τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. Την ίδια μέρα, η συναυλία θα μεταδοθεί και από τη Φωνή της Ελλάδας, στις 16,00, και σε επανάληψη στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ από τις 30 Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμη μέσω ERTFLIX.

Είναι η πρώτη φορά που η ERT World μεταδίδει συναυλία Έλληνα δημιουργού που ζει στο εξωτερικό, στοχεύοντας να συστήσει το έργο καταξιωμένων δημιουργών της ελληνικής ομογένειας στους Έλληνες του εξωτερικού- αλλά και ευρύτερα.

Τα τελευταία τραγούδια του Περικλή Κανάρη περιλαμβάνουν μελοποιήσεις ενός μεγάλου φάσματος ποιητών, από τον Κ. Καβάφη και τον Τ.Σ. Έλιοτ μέχρι τον Μάνο Ελευθερίου και τη νεότερη γενιά Ελλήνων στιχουργών. Στα τραγούδια βρίσκουμε και δικούς του στίχους, στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Το ρεπερτόριο του περιέχει, επίσης, τραγούδια άλλων συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία παρουσιάζονται με τη δική του ενορχήστρωση.

Ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τη μπάντα του, η οποία αποτελείται από μερικούς από τους

κορυφαίους μουσικούς της μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Οι “International New York Times” έχουν αναγνωρίσει στη μουσική του “ελληνική ταυτότητα με παγκόσμιο ήχο”, ενώ ο “Εθνικός Κήρυκας” έχει εξάρει τη μοναδικότητα του ήχου του και την δεξιοτεχνία με την οποία η μπάντα του κινείται ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής.