Quantcast

Πέθανε μόλις στα 38 της η Μαρία Αθανασοπούλου - Είχε επιζήσει από τον σεισμό της Καλαμάτας

Ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Επέζησε μετά το μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας το 1986 όταν έμεινε κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της 26 ολόκληρες ώρες και ενώ ήταν τότε μόλις 10 ημερών. Η Μαρία Αθανασοπούλου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μέσα απ' αυτή την ιστορία και όπως ήταν φυσικό η είδηση του θανάτου της μόλις στα 38 της χρόνια σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας. 

Η... ζωή της κάτω από τα χαλάσματα τής προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Μαρία δεν άντεξε και στα 38 της, έγκυος στο δεύτερο παιδί της πέθανε στις 5 Απριλίου ξαφνικά στο σπίτι της μετά από ένα βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία. 

Η Μαρία Αθανασοπούλου ήταν μόλις 10 ημερών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι διασώστες την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο. Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 26 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που είχε ισοπεδωθεί. Κατάφερε να ζήσει αλλά σε όλη της τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή. Ήταν η μακρύτερη διαδρομή που έχει κάνει», είχε πει στο Star το 2023.

«Δεν είχε καλή υγεία. Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία» είπε ο πατέρας της μιλώντας στο STAR. Όπως πρόσθεσε είχε πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και έπεφτε συχνά σε επιληψία. Αυτή τη φορά δεν συνήλθε ποτέ. 

«Φανταστέιτε, έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, χωρίς οξυγόνο, αέρα , χωρίς τίποτα και με μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά. Της είχε κόψει τα μισά νεύρα», κατέληξε για το ατύχημα με τον σεισμό.