Quantcast

Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιώργος Αρώνης

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 64 ετών ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επί σειρά ετών τραπεζίτης Γιώργος Αρώνης. 

Ο Γιώργος Αρώνης εργάστηκε για πολλά χρόνια σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, στη συνέχεια μεταπήδησε στον όμιλο της Alpha Bank, όπου πριν αποχωρήσει, εκτελούσε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. 

Ο Γ. Αρώνης, γεννημένος το 1957, είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΔΑΑ, έχοντας πίσω του 15 χρόνια καριέρας στις ξένες τράπεζες. Κατείχε MBA major in Finance, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN AMRO και έπειτα από 15 χρόνια στις ξένες τράπεζες συνέχισε στη θέση του γενικού διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Από το 2004 ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στην Alpha Βank, από το 2008 ήταν γενικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας ενώ είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Οι Β. Ράπανος και Β. Ψάλτης για την απώλεια του Γ. Αρώνη

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους εκλιπόντος εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ της Αlpha Bank Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης. 

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Αρώνη, για πολλά χρόνια Ανώτατου Στελέχους της Alpha Bank. Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, με καινοτόμες ιδέες και άμεση αντίληψη των τάσεων στην ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Αρώνης άφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο. Για περισσότερα από 16 χρόνια, πρωτοστάτησε της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Alpha Bank, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του αποχαιρετούμε έναν στενό συνεργάτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και, κυρίως, έναν φίλο. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»