Quantcast

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή έξι ετών για κάθε απόπειρα βιασμού - Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014 , αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη, ακολουθώντας και την πρόταση της εισαγγελέως, απάλλαξε επίσης ομόφωνα τον ηθοποιό για τον βιασμό συναδέλφου του το 2008.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσάκη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα.

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ο γιος του και συγγενικά του πρόσωπα.

Την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ζήτησε μέσω της υπεράσπισής του ο ηθοποιός μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή του.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο ηθοποιός

Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε νωρίτερα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια, πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».