Πώς έγινε το ατύχημα με 8 τραυματίες σε συρμό στην Κηφισιά - ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός

Συρμός του Ηλεκτρικού προσέκρουσε το μεσημέρι σε τοιχίο στον σταθμό Κηφισιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άτομα. Η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι υπήρξε εκτροχιασμός. Τι είπε στον realfm ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τους ελαφρά τραυματίες για την παροχή πρώτων βοηθειών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και στον «Ευαγγελισμό».

Μετά το συμβάν οι αρμόδιες Αρχές διενεργούν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα.

ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός, διεξάγεται έρευνα για τα ακριβή αιτία του ατυχήματος

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Μιλώντας στον realfm, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος είπε ότι 5 τραυματίες  έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και οι 3 στον Ερυθρό Σταυρό.

Τι είπε στον realfm ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

"Φαίνεται - αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη - ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο, δηλαδή", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ δήλωσε: "Είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν να λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο". Παράλληλα, ο κ. Φωτεινός απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. "Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό.Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας" σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

 

 

Δείτε βίντεο από τον ΑΝΤ1: