Quantcast

Πώς έπιασαν τον Τούρκο που έβαζε φωτιές στο όρος Αιγάλεω - Κουβαλούσε αναπτήρες και σφουγγάρι για προσάναμμα

Ο 33χρονος συνελήφθη, την Κυριακή, αφού είχε βάλει φωτιά σε σημείο της περιοχής, η οποία, ευτυχώς, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η σύλληψη του 33χρονου έγινε από ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κινούνταν στον περιφερειακό είδε στήλη καπνού και άμεσα έσπευσε στο σημείο. Εκεί βρισκόταν ήδη η ΟΠΚΕ, η οποία συνομιλούσε με μάρτυρα ο οποίος περιέγραφε τον δράστη.

Άμεσα άρχισε η αναζήτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά εντόπισαν τον Τούρκο εμπρηστή, ο οποίος έφερε δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που το χρησιμοποιούν για προσάναμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη.

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανάρτηση Κικίλια για την σύλληψη του εμπρηστή

Την σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», έγραψε.