Quantcast

Πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»: Αίτημα αναστολής της ποινής θα καταθέσουν οι δικηγόροι του

Το πρώην μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης που πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με ποινή 25 μηνών χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Οι όροι αποφυλάκισης του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της φωτιάς» που του είχαν επιβληθεί ήταν πολύ αυστηροί κι ήταν: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να δίνει το παρών στο Α.Τ. της περιοχής του 6 φορές το μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι του μετά τη δολοφονία μέλους της Greek Mafia για τον οποίο είπε στην απολογία του ότι ήταν επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του σε βενζινάδικο και φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα στον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην απολογία του το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άνθρωπος που δεν ξέρω από όπλα. Γνώριζα πως δε θα έσωζαν την κατάσταση ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα όπλα. Της έλεγα ότι είναι άχρηστο. Δεν είχαμε συμφωνήσει απόλυτα σε αυτό και δεν ήθελα να επιμείνω».

Σύμφωνα με τις ίδες πηγές,  οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του θα είναι  να καταθέσουν αίτημα αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε.

Έρευνα για τη διαδρομή όπλων και εκρηκτικών που βρέθηκαν στα σπίτια των 4 κατηγορουμένων 

Τη διαδρομή των όπλων και των εκρηκτικών που βρέθηκαν στα σπίτια των 4 συλληφθέντων, καθώς και το πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν ερευνά η Αστυνομία. 

 Αυτό που έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ είναι ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους.

«Φύλλο και φτερό» τα ψηφιακά πειστήρια

Η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών συνεχίζεται στα ψηφιακά πειστήρια που κατέσχεσαν στις κατ’ οίκον έρευνες όλων των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα στα 11 κινητά τηλέφωνα, στους 6 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα και το τετράδιο με τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην τρομοκράτη, σε πρώτη ανάγνωση δεν έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία αλλά η ανάλυση συνεχίζεται, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο αδερφός ενός εκ των βατραχανθρώπων που εργάζεται σε γνωστό Club στο Γκάζι ως πορτιέρης, παραπέμφθηκε για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και έως την εκδίκαση της υπόθεσής του είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ελεύθεροι οι κομάντο των ΟΥΚ

Αντιθέτως, ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκαν οι δύο βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα, ενώ ειδικά στην κατοχή του ενός βρέθηκε το ΤΝΤ.

Για αυτή την εξέλιξη ο συνήγορος των δύο στρατιωτικών, Βαγγέλης Καντιάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν».