Quantcast

Σε ύφεση η φωτιά στην Σαρωνίδα - Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών με χρήση και του 112

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία και δεν εμπνέει ανησυχία αυτή τη στιγμή.

Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια.

Το χρονικό

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε οικοπεδική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα στο Λαγονήσι. Στο σημείο βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο  δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού οι κάτοικοι να φύγουν. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

«Ο άνεμος έχει παρά πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει κάψει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στo Λαγονήσι. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Μάλιστα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.