Quantcast

Ρέθυμνο: Εκκενώθηκαν σπίτια στον Πλατανιά - Δήμαρχος: Βιώνουμε τον απόλυτο αποκλεισμό!

Εντολή για εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου έχει δοθεί από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υπερχείλιση του Πλατανιανού ποταμού.

Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr οι αρχές απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι και από σπίτια τα οποία είναι επικίνδυνο να πλημμυρίσουν.

Ο ποταμός αυτός έχει φουσκώσει λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αλλά και από το γεγονός, ότι δέχεται όλο τον όγκο του νερού που υπερχειλίζει από το φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Η απομάκρυνση κατοίκων γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς ήδη έχουν πλημμυρίσει υπόγεια στην περιοχή.

Φωτογραφία Νίκος Ρεϊζάκης

Φωτογραφία Νίκος Ρεϊζάκης

Φωτογραφία Νίκος Ρεϊζάκης

O δήμαρχος Πλατανιά Χανίων Γιάννης Μαλανδράκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού Κερίτη στα Χανιά.

Όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης, στην Κρήτη έχουν πέσει 6 γέφυρες από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί. "Είναι μια εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Για να επικοινωνήσουμε με τον υπόλοιπο νομό και με τα Χανιά περνάμε από τον λεγόμενο ΒΟΑΚ που είναι κλειστός από τις αρχές Γενάρη λόγω κατολισθήσεων. Μιλάμε για πανωλεθρία. όταν σε έναν δήμο έχουν πέσει 6 γέφυρες οι οποίες είναι 60, 70 και 50 ετών, αυτό που βιώνουμε δεν είναι πρωτοφανές, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Δεν είναι θέμα κρατικής μέριμνας...Βιώνουμε τον απόλυτο αποκλεισμό" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλανδράκης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: