Quantcast

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέει μέσα από τη φυλακή – Τα δύο μηνύματα που στέλνει

Ένα ειδύλλιο που οδήγησε στον γάμο και τον ερχομό τριών παιδιών, ωστόσο κατέληξε σε άγριους καυγάδες και αίτηση διαζυγίου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης είναι πλέον αντίδικοι.

Όλα ξεκίνησαν όμως εντελώς διαφορετικά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, όταν εκείνη ως διαιτητής επόπτευε σε αγώνα του. «Γνώρισα τον άνδρα μου στο γήπεδο. Ήταν η καλύτερη στιγμή για μένα, ήταν ο τερματοφύλακας και διαρκώς μιλούσε με μένα. Με τα συγχαρητήρια που μου έδωσε εκεί τον γνώρισα καλύτερα», δήλωνε η 33χρονη το 2017.

Πλέον, η ίδια ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας μίλησε για τη σχέση με τον εν διαστάσει σύζυγό της. 

Στις περιγραφές της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε για προβλήματα λίγων μόνο ημερών που ξεπεράστηκαν. Η εικόνα μάλιστα που είχαν παρουσιάσει στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη, όπου φαίνονταν να στηρίζει ο ένας τον άλλον, πλέον καταρίπτεται εντελώς και ειδικά μετά τη στιγμή της σύλληψης της 33χρονης. 

«Μέχρι τον θάνατο της Μαλένας το έτος 2018, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά τον θάνατό της άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα», είπε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, με την ανακρίτρια να της απαντά: «Όταν λέτε σκαμπανεβάσματα τι εννοείτε;» και εκείνη να απαντά: «εννοώ τα συνηθισμένα που έχουν όλα τα ζευγάρια, δηλαδή ο Μάνος έφευγε και μετά ερχόταν στο σπίτι. Και εγώ επίσης έχω φύγει από το σπίτι».

Τι ζητάει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και επίσημα τα οκτώ κινητά αλλά και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς έγινε δεκτό, με βούλευμα, το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, μίλησε μέσα από τιη φυλακή ζητώντας να μην σβήσουν τα αρχεία της από τις ηλεκτρονικές της συσκευές, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τον Μάνο Δασκαλάκη. 

«Ας ψάξουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή μου όμως να μην σβήσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω με τα παιδιά μου. Είναι ό,τι μου έχει απομείνει από αυτά» φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αlpha. 

Οσο για τον Μάνο Δασκαλάκη φαίνεται πως θεωρεί προσχηματική την αλλαγή του, καθώς είναι εμφανής η μεταστροφή της στάσης του, με την ίδια να αναφέρεται στην τελευταία συνομιλία τους, την πρώτη ημέρα της κράτησής της, λέγοντας: 

«Ο Μάνος από την πρώτη ημέρα της κράτησής μου, έλεγε ''μην ακούσεις τίποτα. Ο,τι και αν ακούσεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ψέματα''».

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε με τον σύζυγό της, να έχει προσπαθήσει ξανά να τον βρει στο τηλέφωνο, χωρίς επιτυχία, αφού πλέον ο Μάνος Δασκαλάκης δεν της απαντά. «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα», είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

«Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των Αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα», πρόσθεσε.

 

Κατέθετε πάνω από τρεις ώρες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, πάνω από τρεις ώρες είχε διάρκεια η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τον θάνατο της 9χρονης κόρης του, Τζωρτζίνας. Αποχωρώντας, δεν έκανε καμία νέα δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που έχει απαγγελθεί στην εν διαστάσει σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης τους.

Τι έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης πριν τη σύλληψη της Ρούλας

Όταν οι πληροφορίες μιλούσαν για ευρήματα και ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας εκείνος, τα διέψευδε. Σύμφωνα με μηνύματα που είχε ανταλλάξει με δημοσιογράφο του Star στις 21 Μαρτίου, εννέα μέρες πριν συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, καταγράφονται τα εξής: 

Δημοσιογράφος: Διαβάζω για ευρήματα στην Τζωρτζίνα.

Μάνος: Aν τα βρείς τα ευρήματα πες τα μου κι εμένα. Προσπαθούμε να βάλουμε μια σειρά σε όλα αυτά και να πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

Δημοσιογράφος: Πότε βλέπεις να ξεκαθαρίζει το τοπίο; Tι σου λένε;

Μάνος: Άγνωστο.

Δημοσιογράφος: Aπό αστυνομία;

Μάνος: Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Δημοσιογράφος: Tι βλέπεις; Πού πάει;

Μάνος: Δεν πάει, αυτό βλέπω... 

Δημοσιογράφος: Έχει μεγάλη αξία τι θα δείξει το εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη...

Μάνος: Θα δείξει ότι είναι φάρμακο από τα οποία έπαιρνε η Τζωρτζίνα... Αλλα κανείς δεν θα πει ότι είναι θανατηφόρο, γιατί κανένας δεν θα κατηγορήσει τους γιατρούς, γιατί ξέρεις τι γίνεται ε; Tις τελευταίες τέσσερις μέρες τα φάρμακα τα έδιναν οι γιατροί αποκλειστικά. Κανένας δεν το ξέρει αυτό...

Δημοσιογράφος: Aν υπήρξε μεγάλη ποσότητα από κάποιο φάρμακο θα κληθούν οι γιατροί να απαντήσουν γιατί... Αυτό γιατί συνέβαινε; 

Μάνος: Γιατί οι σπασμοί πήγαιναν ο ένας πίσω από τον άλλον και δεν μπορούσαν να φέρουν το παιδί σε μια νορμάλ κατάσταση...

Το αινιγματικό μήνυμα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Θα συγκλονιστεί το πανελλήνιο»

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί ένα αινιγματικό μήνυμα που έστειλε σε φίλο του ενάμιση μήνα πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Star, στις 10 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη, ο Μάνος Δασκαλάκης δέχθηκε ένα σχόλιο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Όπως αποκάλυψε φίλος του Μάνου: «Ημουν από τους πρώτους που είχα γράψει στο προφίλ του Μάνου, ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου, ότι η υπόθεση είναι πολύ περίεργη και μου απάντησε προσωπικά στο Messenger». «Να είσαι σίγουρος για το σχόλιο που έκανες ότι θα συγκλονιστεί το πανελλήνιο», φέρεται να του έγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

«Η Ρούλα έψαχνε φαρμακευτικές ουσίες στο διαδίκτυο»

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον σύζυγο της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν γνωρίζει την πορεία της κεταμίνης, όμως η Ρούλα έκανε «αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών».

Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι πληροφορήθηκε πως τις προηγούμενες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε έρθει σε επαφή με μπράβους προκειμένου να τον ξυλοκοπήσουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Το άλλοθι που θα δώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου η αδερφή της για τον θάνατο της Ίριδας

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, κρίσιμα θεωρούνται όσα θα πουν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αιτία θανάτου του βρέφους έχει καταγραφεί ένα σπάνιο πρόβλημα καρδιάς. Οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι την κρίσιμη ώρα, συγκεκριμένα στις 7:00 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, η 33χρονη και η αδερφή της άκουσαν έναν ήχο από το μωρό. Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε στην κούνια, έβαλε την πιπίλα στην Ίριδα και ξαναγύρισε πίσω. Η Ίριδα εντοπίστηκε νεκρή στην κούνια της στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αδερφή της 33χρονης θα υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έλειψε από κοντά της μόλις 30 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να δει τι συμβαίνει με την Ίριδα και κρίνει ότι αυτός ο χρόνος δεν ήταν ικανός ώστε να προκαλέσει κακό στο παιδί.

Σφακιανάκης στον ΑΝΤ1: Η Πισπιρίγκου «κρύβει πολλά»- «Άσσος στο μανίκι» της ΕΛ.ΑΣ. τα social media

Ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επικεφαλής του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, «τα ψηφιακά πειστήρια πάντα μιλάνε».

«Τα ψηφιακά πειστήρια βρίκονται ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη, γίνεται η άρση απορρήτου επικοινωνιών από την ανακρίτρια και εκεί βρίσκονται όλα τα πειστήρια που βρέθηκαν στο σπίτι της κατηγορούμενης», είπε ο κ. Σφακιανάκης σημειώνοντας ότι τα στοιχεία αυτά θα δείξουν όλες τις επικοινωνίες που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου, εντός ενός χρόνου.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, πέρα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, το ιστορικό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «είναι άσσος στο μανίκι μας» καθώς έχει μεγαλύτερο βάθος χρόνου και πιστεύει ότι είναι «σφόδρα πιθανό να βρεθούν όλες οι κινήσεις, οι ενέργειες, οι συνομιλίες με όλα τα πρόσωπα» που έχει κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάτι που θα έδινε απαντήσεις και για την κεταμίνη. Μέσω των κοινωνικών δικτύων ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι είναι επίσης «σφόδρα πιθανό» να βρεθούν σε αυτά ίχνη και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας και «να δούμε πράγματα που δεν πιστεύουμε».

Αναφορικά με τη στάση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι «είναι στάση εκ του πονηρού. Είναι μία στάση που κρύβει πάρα πολλά και πιστεύω ότι αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι "σταγών εν τω ωκεανώ"».

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί στα χέρια των Αρχών το τάμπλετ το οποίο βρίσκεται θαμμένο μαζί με την άτυχη Τζωρτζίνα επιμαίνοντας ότι μπορεί να περιέχει άκρως σημαντικές πληροφορίες. «Πιστεύω απόλυτα ότι το τάμπλετ καλό είναι να δοθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, γιατί μπορεί να κρύβει πάρα πολλά δεδομένα που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της όλης υπόθεσης. Δίνουμε ένα ποσοστό 70% πιθανότητα το τάμπλετ να είναι ενεργό».

Δείτε εδώ όσα είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης στον ΑΝΤ1: