Quantcast

Σκυλακάκης στον realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προτάσεις χωρίς να ενδιαφέρεται για τον δημοσιονομικό χώρο

“Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης για το υπόλοιπο του 2021 και το 2022. Αυτή αθροίζεται σε 3,5 δισ. ευρώ. Ορισμένα από αυτά τα είχαμε πει και τα είχαμε νομοθετήσει με αντίρρηση του ΣΥΡΙΖΑ σας θυμίζω, δεν τα ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεται εφόσον ούτως ή άλλως δεν τα ψηφίζει” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον realfm 97,8.

 

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε ότι “εφόσον μιλάμε για την πολιτική του 2022 θα μας απαγορεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα λέμε; Δεν καταλαβαίνω! Η αστυνομία του διαδικτύου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;”

“Αυτή η πολιτική έχει 1.055 δισ. ευρώ νέα μέτρα για το 2021. Υπάρχει κάποια αντίρρηση επ'αυτού; Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Μαζί και με άλλα 67 που είναι το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι 1.100 δισ. Το 2022 το σύνολο των μέτρων είναι 2.350 δισ. ευρώ, από αυτά τα 767, τα 816 και τα 183 τα είχαμε πει, τα υπόλοιπα τα είπαμε τώρα. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο οικονομικά πακέτο, δεν υπάρχει αμφιβολία, διότι έρχεται σε μια χρονιά που πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα από το 7 κοντά στο 0” σημείωσε.

“Ο λόγος που έχουμε αυτά τα λεφτά είναι ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, διότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να το πούμε απλά” είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προτάσεις χωρίς να ενδιαφέρεται για τον δημοσιονομικό χώρο. Το έκανε στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν ζήταγε να δώσουμε τα χρήματα στην αρχή, υπολογίζοντας ότι η πανδημία θα κρατήσει λιγότερο και λέγοντας μετά έχει ο θεός. Τώρα κάνει προτάσεις χωρίς να ασχολείται με το δημοσιονομικό κόστος, γιατί δεν θεωρώ ότι πιστεύουν ότι θα τους απασχολήσει το δημοσιονομικό κόστος στο προβλεπτό μέλλον” είπε ο κ. Σκυλακάκης.

“Το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε και στη διάρκεια της πανδημίας είναι πολύ μικρότερο από αυτό που δημιουργήθηκε στη φάση του τρίτου μνημονίου, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αυτού η επιστρεπτέα προκαταβολή γίνεται μη επιστρεπτέα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης” διευκρίνισε.

“Μας μένουν μόνο οι αναστολές. Ποια είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μέτρα γενικής εφαρμογής που περιλαμβάνουν και αυτούς που είχαν κέρδη την περίοδο της πανδημίας και οι οποίοι ενισχύθηκαν γιατί δεν μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή αν θα έχουν κέρδη ή ζημία. Ζητά να βοηθήσουμε όχι μόνο αυτούς που δεν έχουν ανάγκη, αλλά και αυτούς που δεν έχουν, νομίζω για λόγους ψηφοθηρικούς. Εμείς προτιμούμε να κάνουμε στοχευμένα μέτρα στη βάση πραγματικών δημοσίων αναγκών” πρόσθεσε.