Quantcast

Σοκάρουν οι εικόνες από το πλοίο του ΠΝ «Καλλιστώ» - Κόπηκε στα δύο έπειτα από σύγκρουση με εμπορικό - ΒΙΝΤΕΟ

Στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκείται  το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» μετά το ναυτικό ατύχημα με εμπορικό πλοίο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά το πρωί της Τρίτης.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει τα εξής:

Σύγκρουση Ναρκοθηρευτικού πλοίου Πολεμικού Ναυτικού με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) στο αγκυροβόλιο Πειραιά

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας».

Σοκάρουν οι εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 από τις ζημιές που έχει υποστεί το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ»