Quantcast

Στην Ικαρία ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της αστροφυσικού - Το συγκινητικό μήνυμα του συντρόφου της

Σήμερα θα διενεργηθεί η αυτοψία στο σημείο όπου το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε η σορός της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ.

Η αστροφυσικός εντοπίστηκε από εθελοντή σε χαράδρα κοντά στο διαμέρισμα που νοικίαζε στην Ικαρία με τον σύντροφό της.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός έχει αποκλειστεί καθώς το πρωί θα μεταβεί από την Αθήνα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από τη Σύρο προκειμένου να γίνει η επί τόπου αυτοψία. Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης Νάταλι βρέθηκε πάνω της.

Όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αυτοψία και η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνουν αργότερα, πιθανότατα στην Αθήνα, αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της Νάταλι Κρίστοφερ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστροφυσικός, βρέθηκε καταπλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης.

Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής.

Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη για τον θάνατο της αστροφυσικού

"Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο... Το άτυχο είναι ότι φαίνεται πως πιάστηκε από βράχο και ο βράχος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε" τόνισε ο Βαγγέλης Κριαράς από την επίλεκτη ομάδα διασωστών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

"Δεν παραπάτησε, προσπάθησε να αναρριχηθεί, σε βράχο που ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε. Ατυχές συμβάν" υπογράμμισε ο διασώστης.

"Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε στίγμα από το κινητό της" είπε ο κ. Κριαράς και απηύθυνε μήνυμα προς το κοινό να ενεργοποιεί τις τοποθεσίες στο κινητό του ώστε σε κάποιο ατύχημα να εντοπίζονται αμέσως από το στίγμα τους.

Σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.

Θλίψη για το θάνατο της αστροφυσικού εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης.