Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

Η δίκη του Νίκου Αντωνιάδη προσδιορίστηκε για τις 14/1/2022 στο Β’ τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Τη Δευτέρα, ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη που δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών,  υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Από την Εισαγγελία είχε διαταχθεί η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που περιελάμβαναν αναφορές του δικηγόρου για τον κορωνοϊό τα οποία είχαν διαβιβαστεί  από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας διατάχθηκε και η σύλληψη του κ. Αντωνιάδη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων.

Η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση πλημμεληματικής ποινικής δίωξης και τώρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία  Εφετών προκειμένου ο κατηγορούμενος να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.

Στο μεταξύ, στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου.

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.