«Στον αέρα» το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα μετά τα επεισόδια - Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιεί του ΠΑΜΕ το Σάββατο το πρωί.

Ένα συνέδριο που ακόμα βέβαια δεν έχει, στην ουσία, ξεκινήσει, αφού οι παρατάξεις ερίζουν για την εγκυρότητα περίπου 50, εκ των 350 συνέδρων, που έχουν επιλεχθεί.

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, επιχειρήθηκε είσοδος του προεδρείου της Συνομοσπονδίας στο χώρο του Συνεδρίου και υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια, με δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν ακριβώς έξω από την αίθουσα που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του.

Το προεδρείο κατάφερε να προσεγγίσει το pontium των ομιλητών και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους σύνεδρους που διαθέτουν την σχετική κάρτα να αποχωρήσουν και όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο χώρο του συνεδρίου παραμένουν δεκάδες εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και με συνθήματα ζητούν να φύγουν οι νόθοι σύνεδροι...

Αποτέλεσμα είναι, να παραμένει το αδιέξοδο και το συνέδριο της ΓΣΕΕ, να βρίσκεται «στον αέρα»...

Παναγόπουλος: Έχει κλείσει κάθε πόρτα λογικής

«Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει το συνέδριο. Δεχθήκαμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Το κτίριο, που η ΓΣΕΕ θα πληρώσει, είναι κατειλημμένο από άσχετα άτομα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

«Έχει κλείσει κάθε πόρτα λογικής, πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος καταγγέλλοντας ότι υπήρξαν επιθέσεις και κλοπές καρτών για να μπουν στον συνεδριακό χώρο.

«Τηρήσαμε τον νόμο μοιράσαμε κάρτες εισόδου. Διότι αρπάζουν κάρτες. Σε γυναίκα άρπαξαν την τσάντα γιατί θεώρησαν ότι είχε μέσα κάρτα. Εξαντλήσαμε τα πάντα», είπε.

Αλληλοκατηγορίες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Η ένταση ξεκίνησε στην εκδήλωση που προηγήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο μέγαρο χορού και μεταφέρθηκε την Παρασκευή στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί Συνέδριο, κατηγορώντας ουσιαστικά την παράταξη του ΠΑΜΕ ότι στοχεύει στη διάλυση των Συνδικάτων και της ίδιας της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «νόθους» συνέδρους και για παρανομίες στον τρόπο που μοιράστηκαν οι κάρτες των Συνέδρων.

Νέο συλλαλητήριο ανακοίνωσε για το Σάββατο το πρωί το ΠΑΜΕ

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με ΜΑΤ, εισαγγελείς και μπράβους η ηγεσία της ΓΣΕΕ σκοπεύει να νομιμοποιήσει την παρουσία των γνωστών εργοδοτων, όλων των βρώμικων νοθειών σε ένα στημένο συνέδριο-παρωδία, με μόνο στόχο να διαμορφώσουν στην κάλπη πλαστούς συσχετισμούς.

Εδώ και τρεις μέρες στα τουριστικά θέρετρα της Καλαμάτας μέσα στην προκλητική χλιδή που η πλειοψηφία των εργαζομένων δε θα μπορέσει να δει ποτέ στη ζωή της, μια χούφτα εργατοπατέρες σε διαδρόμους και στα δωμάτια των ξενοδοχείων δολοπλοκούν για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους αποκλείοντας δεκάδες αντιπροσώπους από πραγματικά σωματεία. Απέδειξαν ακόμα μια φορά ότι έχουν γραμμένα στα παλιά τους παπούτσια τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει κουρέλι το καταστατικό της ΓΣΕΕ και κάθε συνδικαλιστική πρακτική. Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό τους η πραγματοποίηση συνεδρίου που θα συζητήσει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων.

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει με τη μόνη καθαρή λύση που φοβούνται, τη μαζική παρουσία των ίδιων των εργαζομένων.

Όλες και όλοι αύριο, στο συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο Elite, στις 9:00πμ!»