Quantcast

Βρέθηκαν 32 κρούσματα σε γηροκομείο - Τσιόδρας: Η Αθήνα δεν πήρε το μάθημά της, δεν πάμε καλά

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, καθώς σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διενεργήθηκαν τεστ κορωνοϊού βρέθηκαν 32 θετικά δείγματα σε σύνολο 100 ατόμων που ελέγχθηκαν.

Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και λίγο πριν τις 8.00 μ.μ. στο γηροκομείο έφτασαν  ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, άμεσα οι θετικοί στον κορωνοϊό τέθηκαν σε απομόνωση.

Όπως έγινε γνωστό οι 21 από τους 32 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία. 

Τσιόδρας : Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του άνέφερε ότι η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή. Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ο καθηγητής και φανερά ανήσυχος σημείωσε: «Στη Θεσσαλονίκη το πήραμε το μάθημα. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Ο διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η δομή ελέγχθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο χωρίς όμως να εντοπιστεί τότε κάποιο κρούσμα. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση στους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους των γηροκομείων να τηρούν αυστηρά τους κανόνες για την προστασία των ηλικιωμένων.  «Δεν θέλουμε να δούμε τις εικόνες που είδαμε στην Ευρώπη με τους θανάτους στα γηροκομεία» τόνισε και σημείωσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.