Quantcast

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μελών του Ρουβίκωνα προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας το μεσημέρι της Κυριακής. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν σε ομάδα, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα της Νέας Ιωνίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίησή τους κατέστη δυνατή διότι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μετά το επεισόδιο στην καφετέρια βρήκαν 4 μοτοσικλέτες τις οποίες και κατέσχεσαν.

Την επόμενη μέρα 4 άτομα, ανάμεσά τους δύο γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δήλωσαν την κλοπή για τις εν λόγω μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες.

Η πράξη τους προηγήθηκε της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε την 28/10/2023 στην ίδια περιοχή

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία,

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, -4- άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και -2- άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.