Quantcast

Τα βίντεο αποκάλυψαν την ασέλγεια

Συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από τη δικογραφία εναντίον του παιδιάτρου, που κατηγορείται ότι κακοποίησε τον 2,5 μηνών γιο του

Η κάμερα που τοποθετήθηκε κρυφά στην κρεβατοκάμαρα από τη σύζυγό του αποκάλυψε τη φρίκη. Στα 13 βίντεο συνολικής διάρκειας 35 λεπτών και στο πλήθος των φωτογραφιών, που ελήφθησαν από τις αρχές Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, καταγράφονται ασελγείς πράξεις με θύμα ένα μωρό 2,5 μηνών και θύτη τον παιδίατρο πατέρα του, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκάλυψε η Realnews. Πρόκειται για την υπόθεση που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του παιδιάτρου από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου εργαζόταν.

«Η συμπεριφορά του εικονιζόμενου που καταγράφεται στα αρχεία δεν συνάδει με την αναμενόμενη φυσιολογική σχέση γονέα-παιδιού και, σύμφωνα με τη μελέτη των βίντεο και των φωτογραφιών, συμπεραίνεται ότι πρόκειται περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και όχι περί γονεϊκής φροντίδας», σημειώνει στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Φίλιππος Γουρζής, ο οποίος εξέτασε το επίμαχο υλικό. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις-σοκ του καθηγητή, ο παιδίατρος και πατέρας του βρέφους χαϊδεύει και φιλά τη γεννητική και περιγεννητική περιοχή του μωρού, «αναφέρεται με εκφράσεις που αποδίδονται σε ερωτική σχέση και επαφή με ενήλικα και όχι σε σχέση πατέρα-παιδιού», ενώ στα περισσότερα βίντεο ο πατέρας «έχει αλλοιωμένη φωνή και χρησιμοποιεί χυδαίες λέξεις, εκφράσεις και επιφωνήματα άφατης ικανοποίησης».

Εικόνες αποτροπιασμού

Στη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του παιδιάτρου, αναφέρεται στο πρώτο περιστατικό που την προβλημάτισε. «Τον Αύγουστο του 2018 που ήμασταν όλοι μαζί στο εξοχικό, την ώρα που κοιμόμουν, πολλές φορές ο κατηγορούμενος άλλαζε την πάνα του μωρού, κουνώντας με τη χούφτα του τα γεννητικά του όργανα και λέγοντάς του “σου αρέσει;”, “σου αρέσει, μπαγασάκο;”». Τότε το μωρό ήταν μόλις 2,5 μηνών! Το παραπάνω συμβάν, αλλά και κάποια άλλα σημάδια οδήγησαν τη μητέρα στην απόφαση να τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο σπίτι. Οι εικόνες που κατέγραψε, σύμφωνα με τη δικογραφία, προκαλούν τον αποτροπιασμό.

«Εβγαζε τα ρούχα του μωρού μας, το άφηνε γυμνό και για περίπου μισή ώρα το φιλούσε αισθησιακά σε όλα τα σημεία του σώματός του, επιμένοντας ιδιαίτερα να φιλάει τη γενετήσια περιοχή».

Αλλες φορές τον έπιασε επ’ αυτοφώρω να έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά με το παιδί τους, αλλά ίσως τότε να μην μπορούσε και η ίδια να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. «Μπαίνοντας στο δωμάτιο, τον είδα να το έχει γυμνό και να το φιλάει αισθησιακά στην κοιλιά του. Τότε αμέσως του πήρα το παιδί... Του είπα ‘‘φτάνει πια με τα φιλιά σου’’... Το απόγευμα, έκανα το παιδί μπάνιο και, όταν το κατάλαβε, ήρθε αμέσως μέσα και, με τη δικαιολογία ότι θέλει να το ξεπλύνει, άρχισε να το χαϊδεύει πάλι επίμονα... Και να του τραγουδάει αισθησιακά».

Ο παιδίατρος ήταν διαχυτικός και με τα ξένα παιδιά, κατέθεσε η γιαγιά του μωρού: «Γενικά, τον είχαμε ότι έλεγε διάφορα “ελαφρά” πράγματα, αν και ήταν ευγενής και παιδίατρος. Είχε μια συμπεριφορά υπερβολική όταν έβλεπε ξένα παιδιά. Ακόμα και σε καφετέρια να καθόμασταν, εάν υπήρχε δίπλα μας ένα παιδί, εκδήλωνε μια υπερβολική συμπεριφορά αγάπης, που εμείς τότε την ερμηνεύαμε ότι σχετίζεται με το επάγγελμά του ως παιδιάτρου».

Σύμφωνα με το βούλευμα, με το οποίο ο παιδίατρος παραπέμπεται σε δίκη τον Φεβρουάριο κατηγορούμενος ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού του, υπάρχουν και άλλα βίντεο, τα οποία τράβηξε ο ίδιος! Με το κινητό τηλέφωνο φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε το γυμνό βρέφος, ενώ ταυτόχρονα το χάιδευε στην ευαίσθητη περιοχή.

«Με κούρασαν τα καπρίτσια της»

Ο παιδίατρος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε σχέδιο της πρώην συζύγου του, αλλά και των γονιών της, επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. «Με βιντεοσκοπεί παρανόμως για να αποδείξει τις ανύπαρκτες ασελγείς μου πράξεις στο ίδιο μου το παιδί. Εχω κουραστεί να υπομένω τα καπρίτσια της». Εμπαινε στην μπανιέρα μαζί με το παιδί του για να το κάνει μπάνιο, ενώ φορούσε το μαγιό του, «για να μην πέφτουν τα νερά έξω από την ντουζιέρα», υποστήριξε. Στο πλευρό του στάθηκε ο πατέρας του: «Ο γιος μου είναι χαζομπαμπάς. Επέλεξε την παιδιατρική ειδικότητα γιατί λατρεύει τα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτεται οποιαδήποτε ερωτική ή σεξουαλική επιθυμία».

Η «R» επικοινώνησε με τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του κατηγορούμενου, Αντώνη Φούσα, ο οποίος, όμως, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, όπως και ο συνήγορος υπεράσπισης του παιδιάτρου.