Quantcast

Τα «Μήλα» στην αγκαλιά της Κέιτ Μπλάνσετ

Η υπέροχη ηθοποιός αναλαμβάνει να προωθήσει την πολυταξιδεμένη ταινία του Χρήστου Νίκου στην Αμερική και στα φετινά Όσκαρ

Η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ θα διατελέσει χρέη executive producer για την ταινία «Μήλα» (Apples) του Χρήστου Νίκου, αναλαμβάνοντας προσωπικά την προώθησή της στην Αμερική και τα φετινά Όσκαρ, μέσω της εταιρίας παραγωγής της, Dirty Films.

Η κορυφαία ηθοποιός μιλά για «μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», και δηλώνει περήφανη που θα εκπροσωπήσει «το μοναδικό αυτό, όσο και πρωτότυπο ντεμπούτο, βοηθώντας να μοιραστεί το χιούμορ, η ζεστασιά και η μοναδική αυτή ματιά για τον κόσμο εκεί έξω».

Η ιστορία της ταινίας ξετυλίγεται με αφορμή μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους. Ο σαραντάχρονος Άρης ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Ο Άρης θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου διαθέτει μια σουρεαλιστική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας.

Τα «Μήλα» έχουν βρει διανομή σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχουν περάσει από τα φεστιβάλ Βενετίας, Τορόνο, Αδελαϊδας, Τόκιο και, πρόσφατα, από το απόλυτα υπολογίσιμο AFI (American Film Institute) Festival, που προτείνει τις ταινίες που φτάνουν μέχρι τα Όσκαρ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Feelgood τον Νοέμβριο.