Quantcast

Τανιμανίδης: Φτάνει το «Έλα από το σπίτι μου να διαβάσεις το ρόλο» και το «Είσαι καλή αθλήτρια,κάνε αυτό που σου λέω και θα πας μπροστά»

Λάβρος ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews και τον Βασίλη Μπουζιώτη, με αφορμή την «Φάρμα» που θα παρουσιάσει στον ΑΝΤ1.

Άστραψε και βρόντηξε όταν η συζήτηση έφτασε στις δεκάδες καταγγελίες που αφορούν τον καλλιτεχνικό - κι όχι μόνο - χώρο.

-Υπάρχει ένα... τσουνάμι καταγγελιών απ’το χώρο του αθλητισμού,του θεάτρου κλπ. Άγριες συμπεριφορές,παρενοχλήσεις κλπ. Πώς το βρίσκεις που ανοίγουν στόματα επιτέλους;

-Το βρίσκω λυτρωτικό! Φτάνει πια με τις συμπεριφορές τέτοιου είδους, όπου άνθρωποι σε θέση εξουσίας εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους διαστροφές! Το “Έλα από το σπίτι μου να διαβάσεις έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που σκέφτομαι για σένα”, “Είσαι καλή αθλήτρια, κάνε αυτό που σου λέω και θα πας μπροστά”, “Πέρνα από το ακαδημαϊκό μου γραφείο να συζητήσουμε πως μπορείς να περάσεις το μάθημα”, και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές, που ήταν κοινό μυστικό για κάποιους για πολλά χρόνια, έπρεπε να σταματήσουν. Και όπως όλα τα “άρρωστα” καθεστώτα έτσι κι αυτό χρειαζόταν μια επανάσταση για να τελειώσει. Την επανάσταση αυτή ξεκίνησε η κ. Μπεκατώρου με την μαρτυρία της και συνεχίζουν όλα τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να βγουν να μιλήσουν. Μόνο “ΜΠΡΑΒΟ”...δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά τα στόματα που ανοίγουν θα φέρουν μια σημαντική αλλαγή, και θα βοηθήσουν στο να μειωθούν αρκετά τα φαινόμενα αυτά τα επόμενα χρόνια. Και σαν μελλοντικός πατέρας είμαι χαρούμενος που τα κορίτσια μας θα έρθουν σε έναν κόσμο...λιιιιιγο καλύτερο από τον προηγούμενο.

-Εσύ έχεις δεχτεί ποτέ λεκτική ή ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση κι αν ναι,πως έχεις αντιδράσει;

-Όχι δεν είχα ποτέ κάποια παρόμοια εμπειρία. Και γι αυτό και δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω στο 100% το τραύμα που κουβαλάνε όλα τα κορίτσια και τα αγόρια που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο. Μπορώ μόνο να είμαι σύμμαχός τους στην δική τους επανάσταση.